Home , Haberler , QSD: TSK’nin işgal saldırılarına yanıt vermek için hazırız

QSD: TSK’nin işgal saldırılarına yanıt vermek için hazırız

manset1

YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (QSD), TSK ve AKP-MİT güdümlü cihatçı gruplara karşı “Münbiç Askeri Meclisi’ne destek olmak ve işgal saldırılarına yanıt vermek için” hazır olduklarını açıkladı.

YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (QSD), TSK ve AKP-MİT güdümlü cihatçı grupların Münbiç’e yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Hawar Haber Ajansı’nın haberine göre, QSD Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada “Münbiç Askeri Meclisi’ne destek olmak ve işgal saldırılarına yanıt vermek için hazırız” denildi.

QSD Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

Türk devleti yıllardır Suriye topraklarını işgal etme çabasındadır. Bu işgal çabasını ‘Fırat Kalkanı’ adını verdiği işgal operasyonuyla doğrudan gerçekleştirmek istemektedir. Bu saldırılarla Suriye topraklarını işgal etmekte ve güçlerini terörle mücadele adı altında Halep’in kuzeyinde konuşlandırmaktadır. Buradaki ‘terörle mücadele’ tiyatrosu bazı bölgeleri teslim edip alma senaryosudur. Ancak ortaya çıkmıştır ki bu saldırılardaki amaç, Münbiç Askeri Meclisi’nin tarafından özgürleştirilen toprakları işgal etmektir.

Türk ordusu Münbiç Askeri Meclisi güçlerine yönelik saldırılar geliştirilmiş ve bu güçler tarafından kurtarılmış bazı köyler işgal edilmiştir. Münbiç Askeri Meclisi güçlerine yönelik saldırılar Türkiye’nin Münbiç’i işgal etmek istediğini açıkça göstermektedir.

20 Kasım’da yaptığımız açıklamada Münbiç Askeri Meclisi’ne destek olma görevimizi tamamladıktan sonra Fırat’ın doğusuna çekildiğimizi bildirmiştik.

Bölgeye yönelik saldırıların devam etmesi durumunda müdahalede bulunarak Münbiç Askeri Meclisi güçlerine destek olma görevimizi yerine getireceğiz. Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırılarının devam etmesi durumunda Münbiç Askeri Meclisi’ne destek olmak ve işgal saldırılarına yanıt vermek için hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

ABD’nin öncülük ettiği uluslararası koalisyon güçlerinin görevini yerine getirerek Münbiç Askeri Meclisi güçleri ve Münbiç halkını savunma görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.

(Hawar Haber Ajansı)