Home , Avrupa , Stuttgart Tohum Kültür Derneği 15. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Stuttgart Tohum Kültür Derneği 15. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Stuttgart Tohum Kültür Derneği 27 Mart’ta 15. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Açılış konuşması ve ardından üye tespiti ile birlikte saat 15’de Genel Kurul 21 üye ile çoğunluk sağlanarak başladı. Devrim ve Komünizm mücadelesinde yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından genel kurulun sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için divan seçimi yapılırken Başkan, B.Yardımcısı ve Sekreter seçildi.

“Başta ABD Emperyalizmi olmak üzere tüm emperyalist devletler her dönem girdiği yapısal krizi daha çok soygun ve daha çok sömürü yöntemi ile atlatacaklarını düşünüyorlar. Oysaki emperyalist dünya düzeni derin bir krizin içinde. Biz göçmenlerin, ırkçı ve faşist yapılanmaların her dönem hedefi olduğumuz gerçeği varken savaşın sonucu oluşan kitlesel göçler bahane edilerek ırkçılığın tırmandırılması hedeflendiriliyor. Buna karşı devrimci ve demokratların görevi her türden gericiliğe ve emperyalizme karşı ezilen halklarla dayanışmayı büyütmek, bu politikaları alanlarda teşhir etmek ve buna karşı mücadele etmektir.” sözleri Dernek yönetiminin sunmuş olduğu Siyasi Perspektif yazısında yer buldu.

14. kongreden günümüze dönem içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin görsel olarak gösteriminden sonra faaliyet raporu sunuldu. Yoğun tartışmaların sonucu eksiklikler ve düzeltilmesi gereken noktalar gün yüzüne çıkarken bir sonraki yönetime görev olarak oybirliği ile sunuldu. Mali raporda oybirliği ile onaylanırken Denetim kurulu raporu sunuldu. Raporda üyeleri hareketlendirmede oluşan eksikliğe değinilirken bir sonraki yönetime başarılar dilendi. 2 Nisan’da Frankfurt’ta gerçekleşecek Basın ve Yayın konferansının delegelerinin seçimi ile yeni dönem organlarının seçimide yapıldı. Dilek ve Temennilerden sonra son olarak alanda önümüzdeki süreçte gerçekleşecek eylemlilikler sayılırken genel kurula katılan üye ve dostlara her eylemde aktif rol üstlenme ve daha fazla duyarlılık çağrısı yapıldı.