Anasayfa , Haberler , İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nde faşist saldırı!

İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nde faşist saldırı!

İstanbul |09.08.2017| Dün (08.03) 8 Mart dolayısı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde stand açan kadın öğrencilerden oluşan gruba üniversite ‘ye dışardan ”tekbirlerle” bıçaklarla gelen  gerici faşist grup tarafından saldırı gerçekleşti.8 Mart’ta gerçekleşen saldırıda genç kadınlar yaralandı.Stand masaları ve dökümanları dağıtıldı.Üniversitelerde son dönemde artan faşist saldırıların devamında sistemli hale gelen demokrat ,devrimci  öğrencilere ise cezalar verilmektedir.Günümüzde Türkiye ve T.Kürdistan’ında artan katliamlar,gözaltılar , tutuklamalar ve baskılar   üniversitelerde de farklı boyutlarda yaşanmaktadır. Bilgi Üniversite öğrencilerinin uğradığı saldırı son dönemde farklı üniversiteler de muhalif gençlik kesimlerinin yaşadığı saldırılardan biri iken bunun 8 Mart’ta kadın öğrencilere yapılmasıda Türkiye ‘nin gericiliğinin bir göstergesi olarak görülmektedir.9 Mart (bugün) ‘de öğrencilere yapılan saldırı Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve demokrat akademisyenler  tarafından protesto edildi.

Öğrenciler, rektörlük binasına yürüdü. ‘Yaşasın kadın dayanışması, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ , ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ diye slogan atan öğrenciler, rektörlük önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına iletişim fakültesi öğrencisi Rabia Demiroğlu okudu. Demiroğlu, “Faşist bir erkek grubu tarafından saldırıya uğradık. Tekbir getirerek ellerinde bıçaklarla bize saldıran erkek grubuna karşı öz savunma yaptık. Dün yaşanan olayın ayak seslerini 2 yıldır duyuyoruz. Üniversite yönetimi bu durumdan haberdar olmasına rağmen bu tehditlere göz yummuştur” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından, rektörlük binası önünde bekleyen grup, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Ege Yazgan’ın, öğrencilerin sorunlarını dinlemek için bina önüne gelmesini istedi. Kalabalığın yanına gelen Prof.Dr.Ege Yazgan’a öğrenciler daha önce de üniversitede benzer olaylar yaşandığını ve bu olaylarla ilgili üniversite yönetiminin işlem yapıp yapmadığını sordu. Prof.Dr. Yazgan ise, söz konusu olaylar hakkında bilgisi olmadığını pişkince ifade etti.