Anasayfa , Avrupa , Nürnberg`de protesto ve Türk konsolosluğuna siyah çelenk

Nürnberg`de protesto ve Türk konsolosluğuna siyah çelenk

gezi1NÜRNBERG |19-06-2013 | Nürnberg Şehrinde 18.06.13 Salı Aksamı Gezi Parkına yapılan polis saldırısı Protesto edildi. Nürnberg Demokratik Güç Birliğinin  Organize etiği eylem Saat 18.00 de Aufseßplatz bir mitingle başladı, Mitingde Gezi Parkı saldırısı hakkında Almanca ve Türkçe bilgi verildi, ardından Demokratik Güç Birliğinin çıkardığı  açıklama okundu. Miting sonrası kitle Nürnberg Başkonsolosluğuna doğru Yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca “Faşizme karsı omuz omuza, Her yer Taksim her yer Direniş, Yaşasın enternasyonal dayanışma, Tayyip istifa, Berxedan Jiyanê” sloganları atıldı, yürüyüşte Alman Hükümetinin Türkiye ile olan işbirlikçi Politikaları  konuşmalarda teşhir edildi.

Konsolosluk önünde AKP nin Halkın üzerinde estirdiği  Polis Terörü protesto edildi. Öncesinden Demokratik Güç Birliği adına , Konsolosluk ile görüşme talebini kabul etmeyen Nürnberg Baskonslosluğu teshir edildi.Bu davranışın AKP iktidarının bir parçası olduğunu gösterdiği söylendi. Burada birer Konuşma Sol Parti Milletvekili Harald Weinberg ve MLPD temsilcisi yaptı onun ardından Young Struuggle adına bir genç Türkiye’deki ESP, Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansına yapılan saldırılar hakkında bilgi verdi ve saldırıyı kınadı.gezi2

Üç Haftadır süren  direnişlerde Şehit düsen Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük için 1 Dakikalık  Saygı duruşundan sonra bir Heyet Konsoluğun kapısına  Şehit düşen Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük ün  resimleri ve Siyah çelenk  bıraktı. Alman Devrimcilerinin ve otonom gruplarında destek verdiği yürüyüşe  500 aşkın bir kitle katıldı.Bayern 3 TV  yürüyüşü haber yaparak duyurdu ve   ayrıca  Basın da  yoğun ilgi gösterdi.

yürüyüs nbg