Home , APP , İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM

VİYANA|23.03.2021|Viyana Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Viyana AKD’nin  çağrısıyla, 22 Mart 2021’de Viyana’nın birinci bölgesi Karlsplatz’da bir miting gerçekleştirildi.

Saat 17:00’de başlayan mitingde, AKD Viyana bileşenlerinden Yeni Kadın, SKB, ADKH, KOMintern dışında Fraun FZ Plattform, Radikale Linke, Sosyalist Feminist, Viyana Alevi Kadınlar Birliği katılım sağladılar.

AKD’nin bildirisinin okunmasıyla başlayan  mitingde, “İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ve 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı Sözleşme, 19/20 Mart’ta gece yarısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla feshedildi. Milyonlarca kadının iradesi gasp edilerek alınan bu karar biz kadınlar için  yok hükmündedir, tanımıyoruz. Kadınların, çocukların, LGBTİ+ bireylerin yaşam haklarını ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz” dediler. Bildiride, “Nasıl ki Ortaçağ karanlığında “CADI” diye adlandırarak binlerce kadını diri diri yakmalarına rağmen bitiremediyseler, unutmasınlar ki biz o bitiremedikleri cadıların torunlarıyız, bize de diz çöktürmeyecekler” sözleri alkışlarla karşılandı.

Yeni Kadın’ın konuya ilişkin çıkarttığı bildiri yoğun bir şekilde dağıtılırken, temsilcinin okuduğu bildiride ise; “Kadınlar bugüne kadar elde ettikleri tüm hakları verdikleri mücadeleler sonucunda, çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiler. İstanbul Sözleşmesi de bu haklardan birisidir. Her gün onlarca kadın, LGBTİ+ bireyler ve çocuk tecavüze, şiddete maruz kalıp katledilrken, bu saldırılara karşı önemli bir güvence olan İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmeyi kabul etmiyor, protesto ediyoruz. Bilinmelidir ki; ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!” diyerek bütün duyarlı toplumu İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar geri alıncaya kadar sokaklarda mücadeleyi büyütmeye çağırdılar.

Kadın örgütlerinin ard arda yaptıkları konuşmalardan sonra, Avusturya’da 21 Mart Pazar günü, bir kez daha yine en yakını olan erkek, eşi tarafından hunharca katledilen kızkardeşimiz için 25 Mart Perşembe günü, 26 Mart Cuma günü ise tekrar İstanbul Sözleşmesi için daha geniş katılımın sağlanabileceği ikinci bir eylem çağrısı yapıldı. Akabinde atılan sloganlarla eylem sona erdirildi.