Home , ATİK , NEWROZ PİROZ BE! KÜRT ULUSUNUN NEWROZ BAYRAMI KUTLU OLSUN!

NEWROZ PİROZ BE! KÜRT ULUSUNUN NEWROZ BAYRAMI KUTLU OLSUN!

ATIK LOGOATİK | 19-03-2014 | Zalim Asur kralı Dehak’a karşı başkaldırı günü olan Newroz, Kürt halkının esaretten kurtuluşunu ilan ederek bayram olarak kutladığı bir gündür. Demirci Kawa önderliğinde verilen mücadele sonucunda, kazanılan özgürlüğün dağlara çıkılıp ateş yakılarak kutlandığı gün olan 21 Mart yeni bir başlangıcın müjdecisi olmuştur. Zulme, baskıya ve imhaya karşı, direnişin yükseltilerek zaferin elde edildiği gündür Newroz. Zalim Asur imparatorluğunun kralı Dehak’ın yerle bir edildiği günden bugüne Newroz, Kürt halkı tarafından bayram olarak kutlanmaktadır. Her yeni Newroz’da Kürt halkının direnişi büyüyerek devam etmektedir.

Zalimin zulmüne karşı özgürlüğün elde edildiği günden beri coşkulu bir şekilde kutlanan Newroz, günümüzde çok farklı bölge ve ülkelerde çok daha yaygın bir şekilde kutlanılmaktadır. Suriye’de emperyalist gericilerin saldırıları ve Esad’ın zulmü neticesinde yoğunlaşan iç savaş tüm yoğunluğuyla davam ederken, Rojava’ya yönelikte provokasyon ve saldırılar hız kesmeden devam etmektedir. Tüm bu saldırılar ve provokasyona rağmen bugün Rojava’da Kürt halkının bedeller ödeyerek elde ettiği kazanım, tüm Kürt halkına ilham olurken, Newroz kutlamalarını daha da anlamlı kılmaktadır.

Bugün Kürt halkının direnişinin güçlenmesinde bir rehber olan Newroz, bu geleneğinden dolayı AKP’nin saldırı hedefindedir. Kürt halkının bir hafta öncesinden başlattığı kutlamalara tahammül edemeyen AKP, İçinde bulunduğu yönetememe krizini korku salarak örtmeye çalışırken, Newroz’un ışığı faşist Türk devletine korku salmaya devam etmektedir. Bu yüzdendir ki Kürt halkının Newroz bayramı kutlamalarına, faşist Türk devletinin kolluk güçleri her yıl gaz ve Toma’lar ile saldırılmaktadır.

Saldırılarda sınır tanımayan Türk devletinin AKP hükümeti, geçen yıl Newroz’da Kürt ulusal hareketin önderliği tarafından ilan edilen ateşkes ve ’’barış’’ sürecine rağmen, gelinen aşamada imha ve inkar politikalarına daha sıkı sarılmış vaziyetedir. ’’Barış’’ adı altında Kürt ulusal hareketi tarafından tek taraflı atılan adımlar; AKP’de Kürt hareketinin tasfiye edilme hamlesi olarak karşılık bulmaktadır. Bu süreci Kürt halkının devrimci dinamiklerini pasifize ederek kontrol edilebilinir noktaya getirmek için kullanan AKP, Vatan-Millet-Sakarya politikasında daha da sarılmış durumdadır.

Newroz’u kutladığımız bugünlerde Kürt halkının direnişi karşısında diz çöken, Gezi isyanı ile fay hattı çatlayan AKP’nin, cemaatle yaptığı koalisyon bozulmuş her türlü yolsuzluğu, rüşvet ilişkileri ve pislikleri orta yere saçılmıştır. Faşist Türk devletinin AKP hükümetinin polisi, Gezi direnişinde atığı gaz fişeği ile katledilen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesine sahip çıkan milyonlarca kitlenin öfke seli karşısında dengesi bozularak şakuli kaymış durumdadır. Bunun için fütursuzlaşan AKP, her türlü yok saymalara, tutuklamalara, katletmelere, Kürt halkına, Alevilere, azınlıklara, öğrenciler ile işçi ve emekçilere yönelik saldırıları yükselterek devam edecektir.

Buna karşı başta işçi ve emekçiler olmak üzere, Kürtler, aleviler ile tüm halkımız boyun eğmeyerek, mücadeleyi yükseltmeye devam ederken, uygulamaya sokulan ’’barışçıl çözüm’’ adı altında tasfiye politikalarını boşa çıkaracaklardır. ATİK olarak; uygulanan bu faşist politikalar karşısında, Avrupa’da işçi ve emekçiler ile göçmen emekçileri, Kürtler, aleviler ile çeşitli azınlıkları, demokrat ilerici kurumlar ile birlikte haklı ve meşru taleplerimiz için her yerde omuz omuza Newroz’un  direniş geleneğine uygun bir şekilde karşı durmaya çağırıyoruz.

Yaşasın Kürt Ulusunun Newroz Bayramı!

Yaşasın Halkların Kardeşliği

Bijî Biratiya Gelan!

Newroz 2014

Newroz 2014 pdf