Home , Haberler , İsrail’in Gazze’de Soykırım Yaptığını Belirten Birleşmiş Milletler Temsilcisi İstifa Etti

İsrail’in Gazze’de Soykırım Yaptığını Belirten Birleşmiş Milletler Temsilcisi İstifa Etti

HABER MERKEZİ| 02.11.2023| İsrail’i Gazze’de soykırım yaptığını belirten Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörlüğü’nden istifa eden Craig Mokhiber, „Hukukun ortaya koyduğu dili kullanmaya başlamamız önemli“ dedi. Mokhiber, soykırım suçunun kanıtlanmasında en zor tarafın „niyet“ olduğunu ve İsrailli liderlerin bu yönde niyet beyan ettiği çok sayıda açıklamasının bulunduğunu vurguladı.

1992 yılından beri BM’de çalışan Mokhiber, „Ben bugün bağımsız bir vatandaşım, kurumu sırtımda taşımıyorum. Ve bir insan hakları avukatı olarak, Gazze ve dışında yaşandığını gördüğüm şeyin soykırım olduğunu gayet emin bir biçimde söyleyebilirim“ dedi.

Mokhiber, „Hukukun ortaya koyduğu dili kullanmaya başlamamız önemli. Bildiğiniz gibi son dönemlerde, büyük uluslararası insan hakları kuruluşlarının her biri, İsrailli, Filistinli insan hakları kuruluşları, Birleşmiş Milletler’in insan hakları mekanizmaları, bağımsız mekanizmaları, hepsi, İsrail-Filistin durumunun apartheid suçlarına denk düştüğünü söyledi. Birleşmiş Milletler’in, bu belirli ihlalleri ele almaya alışması gerekiyor, tıpkı başka durumlarda yaptığımız gibi“ diye konuştu.