Anasayfa , Bildiriler , İspanya Hükümetini kararını gözden geçirmeye çağırıyoruz

İspanya Hükümetini kararını gözden geçirmeye çağırıyoruz

upotudak1UPOTUDAK | 13 – 05 – 2009 | Bir süre önce Newroz etkinliği için gittiği İspanya’da, Türk devletinin İnterpol üzerinden iade istemi ile tutuklanarak gözaltına alınan iki Kürt siyasetçi Remzi Kartal ve Eyyüp Doru, mahkeme kararı ile bir süre sonra serbest bırakılmışlardı. Yürüyen davanın birkaç gün önce kararın bağlandığı ve Remzi Kartal ile Eyyüp Doru’nun Türk makamlarına iade edilmesi yönünde İspanya Adalet Bakanlığı ve bakanlar Kurulu tarafından kararın verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Faşizmi, katliamları, toplu tutuklama ve işkenceleri halen sistematik biçimde devam ettiren Türk devletine, Kürt siyasetçilerin verilmek istenmesi, zulüm, işkence ve insanlık dışı uygulamalara ortak olmak anlamına gelecektir. İspanya hükümeti bu kararı ile siyasal düşüncelerinden dolayı baskı ve tutuklamalara maruz kalmış, onlarca yıl hapis cezasına çarptırılmış demokratlar, devrimciler ve sosyalistleri demokrasi ve insan hakları mücadele yürütenleri, Faşist Türk devletinin insafına terk ederek, suç ortaklığı yapmaktadı.

AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan döneminde de ilerici ve sosyalist muhalefetin nasıl polis copuyla bastırılmaya çalışıldığını bilmekteyiz. En son İstanbul’da gözaltına alınarak işkenceyle katledilen Engin Ceber bunun en somut örneğidir. Kürt çocuklarını katleden, öldüresiye döven faşist kolluk kuvvetlerinin medya’ya da yansıyan uygulamaları henüz gözlerimizin önündedir.

Türk devletinin ve AKP hükümetinin Avrupa’ya ve dünya’ya demokratikleşme adı altında sergilediği politikaları bir oyundur ve sahtedir. Avrupa Demokratik Kamuoyu ve ilerici parlementerler bu oyuna inanmamalıdırlar.

İspanya hükümeti aldığı kararını gözden geçirerek, geri çekmelidir.

İlerici ve demokratik kurumları bu karara karşı çıkmaya ve İspanya hükümetini protesto etmeye çağırıyoruz.

Avrupa’da ve her yerde baskı yasalarına karşı çıkarlım!

ATİK-UPOTUDAK – Hukuk Komisyonu

11 Mayıs 2009