Home , Avrupa , MISIR’DA HALK İSYANINI BASTIRMAK İÇİN, FAŞİST ASKERİ DARBE! KINIYORUZ!

MISIR’DA HALK İSYANINI BASTIRMAK İÇİN, FAŞİST ASKERİ DARBE! KINIYORUZ!

atik_logokucukATiK |06-07-2013 | Mısır’daArap baharı’ ile başlayarak otuz yıllık Hüsnü Mübarek’i iktidardan indiren halk isyanı, Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mursi’nin iktidara gelişinin birinci yılında da aralıksız devam eden halk hareketini bastırmak için, ordu darbe yaparak yönetime el koymuş durumdadır. Görünürde, Müslüman Kardeşlerin adayı olan Mürsi’ye ve diğer siyasilere karşı bir muhtıra vererek darbe yapan ordu; halkın sisteme karşı öfkesini ve isyanını kontrol altına almak için efendilerinin onayını da alarak bu askeri darbeyi gerçekleştirmiştir.

Mısır Genel Kurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi, gerçekleştirdikleri darbeyi devlet televizyonunda yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu. ‘’Anayasanın askıya alındığını, erken cumhurbaşkanlığı seçimi yapılana kadar ki dönemde ülke idaresini Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın üstleneceğini’’ ilan eti. El sisi açıklamasında amaçlarının ‘’halkın çıkarlarına hizmet etmek ve devrimi korumak’’ olduğunu söylese de esas da amaçlarının Mısır halkının isyanının devrimci bir yönelime girmesini engelleyerek mevcut sistemi koruyarak devamını sağlamaktır.

Ulusal uzlaşı çabalarına rağmen, iktidar ve muhalefetin uzlaşmadıklarını, halkın yardım çağrıları üzerine görev almak istediklerini, her türlü şiddet eylemlerine karşı harekete geçeceklerini ilan eden El Sisi, açıkça darbeye karşı gelenleri tahdit ederek halkı baskı altına almaya çalışmaktadır. Halk muhalefetinin Mursi’ye yönelik gösterdiği tepkiyi bahane eden ordu, bu tepkileri kendi lehine kullanarak darbe ile faşist yasaları yürürlüğe koyarak ülkeyi yönetecek olan ordu, darbeye karşı sokağa çıkan herkese karşı azgınca saldıracaktır.

Gelinen aşamada halkın iradesini yok sayarak gerçekleştirilen askeri darbe, esas da halkın ilerici ve devrimci öncülerini hedef tahtasına koyacaktır. Mursi’ye yönelen tepkileri bahane ederek milyonların iradesini yok sayan mevcut anlayış, Mısır halkına kan, gözyaşı ve zulümden başka bir vermeyerek mevcut tüm özgürlükleri rafa kaldıracaktır. Mısır halkı ordunun bu aldatmaca söylemlerine ve yalanlarına asla kanmamalıdır.  Bugün İktidara askeri yola darbe yaparak el koyanlar Hüsnü Mübarek döneminin generalleridir. Mısır halkının onca bedel ödeyerek büyüttüğü mücadelenin ordu tarafından sahipleniyor gibi gözükmesi bir aldatmacadır.  Gerçekleştirilen darbe, dün olduğu gibi bugün de ülke yönetiminde halkın iradesinin boşa çıkarılarak yok sayılması ve çalınmasıdır.

Faşist Hüsnü Mübarek diktatörlüğüne halk bedeller ödeyerek mücadelesiyle son vermesinde sonra emperyalizmin müdahalesi ile iktidara gelen Mursi’nin diktatörlüğünün fütursuz baskı ve sömürü koşullarıyla mücadele eden Mısır halkının özgürlüğü, ancak kendi iradesiyle karar verebileceği bir gelecekte mümkündür.

ATİK olarak, Mısır halkının iradesini hiçe sayarak gerçekleştirilen darbeyi kınıyor, Mısır halkının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Tüm ilerici kurum, kuruluş ve kişileri Mısır’da gerçekleştirilen faşist askeri darbeye karşı tepki vermeye davet ediyoruz.

YAŞASIN MISIR HALK İSYANI!

KAHROLSUN ASKERİ FAŞİST DİKTATÖRLÜK!