Home , Avrupa , Halk Savaşçıları Hamburg’ta Anıldı

Halk Savaşçıları Hamburg’ta Anıldı

HAMBURG | 10 – 07 – 2011 | Haziran ayı sonlarında Dersim’de yoğulaşan askeri operasyonlar sonucunda yaşanan çatışmalarda şehit düşen gerillalar Hamburg’ta ortak bir etkinlikle anıldı.

29 Haziran’da Dersim’in Çemişgezek ilçesinde devlet güçleriyle gerillalar arasında yaşanan çatışmada TKP-ML TİKKO gerillası Yurdal YILDIRIM ile HPG gerillası Mazlum ERENCİ şehit düşmüşlerdi. Yine 27 Haziran’da Ovacık’ta 3 MKP HKO gerillası Abidin DEMİR, İsmail PERKTAŞ ve Ozan DERMAN hayatını kaybetmişti.

Anma TİKKO gerillası Yurdal YILDIRIM, HPG gerillası Mazlum ERENCİ ve MKP gerillaları Abidin DEMİR, İsmail PERKTAŞ ve Ozan DERMAN anısına tüm devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından TKP-ML ve MKP Hamburg taraftarları adına hazırlanan ortak açıklama okundu.

Yine Yurdal Yıldırım gibi Hamburg’tan gerillaya katılan ve 1999’da şehit düşen Barış ASLAN’ın babası kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Şehit düşen gerillalar anısına yazılan yazıların okunduğu ve yine Yurdal Yıldırım’ın Barış ASLAN anısına kaleme aldığı ”Gerillanın atom karıncası Barış ASLAN’a” başlıklı yazı okundu.
Sinevizyon gösterimi ve marşların da yer aldığı anmaya ilgi yoğundu.