Anasayfa , Haberler , İşçi-Köylü Okurlarına 6 yıl 3 ay Hapis Cezası

İşçi-Köylü Okurlarına 6 yıl 3 ay Hapis Cezası

ERZİNCAN | 22 – 07 – 2010 | 2009 yılında Erzincan’da Türk polisi tarafından yapılan baskınlarda gözaltına alınan 5 İşçi-Köylü ve Yeni Demokrat Gençlik okuruna mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay, bir okura ise 10 ay hapis cezası verildi. İşçi- Köylü gazetesi tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

“Egemen sınıfların temsilcisi devlet, faşist saldırılarını iyice artırarak devrimci, demokrat kesimlere saldır­maya devam ediyor. Sosyalist içerikli gazete ve dergileri toplatıp kapatmakla yetinmeyen egemenler, bu ga­zete ve dergileri okuduğu veya satışını yaptığı gerekçesi ile birçok devrimci, sosyalist insanı hapishanelerine tıkmaktadır.

2009 yılında Erzincan Işçi-köylü gazete büromuza operasyon düzenleyip üç ayrı operasyon ile İşçi-köylü gazetesi ve YDG dergisi okuru 6 arkadaşımızı bu gazete ve dergileri okudukları, demokratik eylemlere, ba­sın açıklamalarına katıldıkları gerekçesi ile tutuklamış, bununla da yetinmeyen egemenler ve mahkemeleri ay­nı gerekçelerle TKP/ML üyesi olduklarını iddia ederek 5 arkadaşımıza 6 yıl 3 ay, bir arkadaşımıza da propa­ganda yaptığı iddiası ile 10 ay hapis cezası vermiştir. Artan faşist saldırılar emperyalist politikaların ülkemizde hayata geçirilmesi ile orantılıdır ve içinde bulunulan bunalım aşamasından çıkış siyasetidir.”