Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , KOMintern Tirol’da Seçim Kampanyasının Startını Verdi.

KOMintern Tirol’da Seçim Kampanyasının Startını Verdi.

Innsbruck |24.12.2018| Avusturya’nın Tirol Eyaletinde İşçi Odaları (AK Arbeiterkammer) seçimleri için KOMintern grubu (Komünist Sendikal İnisiyatifi – Enternasyonal) tarafından 05 Kasım’da 2018 başvuru yapılmıştı.

28 Ocak’tan 12 Şubat 2019’a kadar yapılacak İşçi odaları seçimlerine (AK Arbeiter Kammer) Tirol bölgesinde bulunan 13 ilerici demokratik kurum KOMintern Listesi olarak seçime giriyor. Yaklaşık 70 kişinin seçileceği İşçi Odaları meclisine KOMintern 12 aday ile başvurdu.

Seçim kampanyasını örgütlemek için özel bir çalışma komitesi kuruldu.  Bu komite bir basın açıklaması yaparak Avusturya kamuoyuna adaylarını ve seçim programını açıkladı. Avusturya’nın Tirol Eyaletine yönelik özel bir seçim programı oluşturulmuş ve en geniş şekilde seçime katılan kurumlarla bunun tartışması yapılmıştı.

Bu programın en temel talepleri ise şu şekilde sıralandı;

-12 saatlik iş gününe ve 60 saatlik iş haftasına karşı mücadele yürütmek

– Asgari ücretin net 1.915 € olması

– Haftalık iş saatinin 30 saate düşürülmesi be eşit ücrete.

– Eşit işe eşit Ücret. Cinsiyet ayrımcılığına karşı, eşit haklar mücadelesi yürütmek.

– Okullarda tam günlük ve ücretsiz çocuk bakımı.

KOMintern grubu bu talepler üzerine seçim kampanyasını Kufstein Alevi Derneği’nde start verdi.

Toplantı başlarken, Aralık ayında yaşanan katliamlar Maraş 1978, 19 Aralık Hapishaneler ve Roboski katliamları lanetlendi.

İlk üç adayın katıldığı çalışmada, talepler üzerinden bir sunum yapıldı. Seçim toplantısına Kufstein alevi Derneği’nde yaklaşık 30 kişi katıldı.