Anasayfa , Dünya , Rojava Halkı Afrin‘de

Rojava Halkı Afrin‘de

 

HABER MERKEZİ |07.02.2018| Binlerce insan Demokratik Toplum Hareketi’nin (TEV-DEM) çağrısıyla 4 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde Kamışlo şehrinde  bir araya geldi.

’’Efrin için özgürlük yürüyüşü’’şiarı ile toplanan eylemciler, Efrin operasyonunun ismine atıfta bulunmak için zeytin dalları taşıdı. ‘Yaşasın Efrin direnişi’, ‘Efrin yalnız değildir’ sloganlarıyla yola çıkan katılımcıların araçlarını zeytin dallarıyla donatmaları dikkat çekti.

Kamışlo’dan harekete geçen konvoyun ilk durağı ise Haseke şehri oldu. Buradan yüzlerce aracın katılımı ile kitle Kobane’ye doğru yola çıktı. Akşam saatlerinde Kobane’ye ulaşan konvoyu şehir merkezinde yüzlerce insan çoşku ile karşıladı. Burada bir etkinlik düzenlendikten sonra geceyi Kobane’de geçiren konvoy  öğle saatlerinde Minbiç’e ulaştı. Yeni katılımların ardından konvoy Efrin’e doğru yola çıktı.

Konvoy 6 Şubat günü, sabah saatlerinde Faşist TC’nin saldılarına karşı bir direniş cephesi olan Afrin’in Cindıres ilçesine ulaştı. Konvoyu karşılamak için Afrin şehir merkezinde toplanan kalabalık kitle Cindires’e doğru harekete geçti. Rojava’nın bir çok yerinden yürüşe katılan binlerce kişi Afrin halkı tarafından çoşku ile karşıladı.  Konvoy şehir turu yaptıktan sonra direniş mevzilerini ziyaret etti.