Home , Haberler , Dersim'de TİKKO ve HPG Gerillası Şehit Düştü

Dersim'de TİKKO ve HPG Gerillası Şehit Düştü

DERSİM | 01 – 07 – 2011 | Dersim’in Çemişgezek İlçesinde çıkan çatışma sonucu 1 TKP/ML TİKKO ve 1 HPG gerillası şehit düştü. HPG Basın İrtibat Merkezinden (BİM) yapılan açıklamada şehit düşen gerillaların Muharrem kod adlı Yordal Yıldırım ve  Yılmaz Pılıng kod adlı Mazlum Erenci olduğu ve Yurdal Yıldırım’ın TKP/ML TİKKO gerillası olduğu belirtildi.

HPG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

„1992 yılında Amed de doğup büyüyen Yılmaz arkadaş Halkımızın özgürlük mücadelesine 2010 yılında katılım sağlamış ve Dersim bölgemizde aktif gerilla mücadelesini sıcağı sıcağına yürütmeyi esas almıştır. Henüz yeni olmasına rağmen direniş gerçeğiyle büyüyen ve bunun yarattığı büyük olgunluğu kişiliğinde geliştiren Yılmaz arkadaş sevecenliği ve güler yüzlülüğüyle her zaman için moral kaynağı olmasını bilmiştir. APO’cu gerçeğin doğru bir takipçisi olmak ve her koşul altında direnişi kahramanca göğüslemek devrimci yaşamının, pratiğini ve eyleminin adı olmuştur. Yılmaz arkadaşımız şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor anılarına bağlılığımızı daha güçlü göstereceğimizi belirtiyoruz.

1979 Yılında Yozgat doğup büyüyen Şehit Muharrem Demokratik bir Türkiyenin yaratılması ve halklarımızın kardeşliği uğrunda mücadeleyi sahiplenerek 1998 yılında aktif mücadeleye başlamıştır. Yürüttüğü mücadelenin derin bilinciyle Türk ve Kürt halkının kardeşçe bir arada yaşaması için yürüttüğü bu mücadele de kahramanca bir direnişle şahadete ulaşmıştır.“

ANF’nin verdiği bilgilere göre şehit düşen  Mazlum Erenci (Yılmaz Pılıng) ve Yurdal Yıldırım’ın (Muharrem) cenazeleri Malatya’ya gönderildi.