Home , Avrupa , Innsbruck'ta Yabancılar Yasası Paketine Karşı Futbol Turnuvası

Innsbruck'ta Yabancılar Yasası Paketine Karşı Futbol Turnuvası

TİROL | 24 – 05 – 2011 | Avusturya’da Tirol eyaletinde bulunan Demokratik Göçmenler Derneği, bu yıl özellikle Avusturya’da yankı uyandıran Yabancılar Yasasına karşı geleneksel hale getirdiği futbol turnuvasını gerçekleştirdi.

Sabah saat 9:00’da başlayan „Kick gegen Fremden-Unrechtspaket in Innsbruck“ etkinliğine Grüne, Platform Bleibericht, FluchtPunkt gibi farklı demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Etkinlik başlarken Tirol Grüne temsilcisi olarak Ahmet Demir, yeni yabancılar yasası paketinin getirdiklerine ve gerçekte hiçbir demokratik hakkı gözetmediğine dair yaptığı bir konuşma ile etkinliğin startını vermiş oldu.

Etkinliği düzenleyen Demokratik Göçmenler Derneği „Wir sind nicht Fremd (Biz yabancı değiliz)“, „Gleiche Rechte für Alle (Herkese aynı haklar)“ ve „No Border, No Nation, Stop Deportations (Sınır yok, ulus yok, sınırdışıları durdurun)“ isimli takımlarla katılırken, Grüne, Mala Gela Kürdan ve Platform Bleibericht de kendi ytakımları ile turnuvaya katıldı. Etkinlikte ayrıca yeni yabancılar yasası konusunda bir de bilgi standı (İnfo Eck) kuruldu.

Ayrıca yakın zamanda sınır dışı edilmek istenen ve ATİGF ve Platform Bleibericht’in örgütlediği „Sivil İtaatsizlik“ eylemi ile serbest kalan Lamin J. de etkinliğe katılarak kısa bir açıklama yaptı. Hatırlanacağı gibi Lamin J. sınırdışı edilmek üzere karakola gittiğinde Grüne, ATİGF ve Platform Bleibericht aktivistleri karakolu kuşatarak Lamin’in sınırdışı edilmesini engellemişti.

Turnuvanın sonunda birincilikten beşinciliğe kadar ödüller verilirken ayrıca en iyi kadın futbolcu, ey iyi kaleci ve jentilmenlik ödülleri verildi. Derece elde eden takımlar sırasıyla şöyle;

Kurdistan, Adana Demirspor, DeportivoLa Korumha, Dersimspor, Respect, Fc Vahdat, Kings Kebap, FC Istanbulls

Etkinlik kupalar verildikten sonra halaylarla son buldu.