Home , Haberler , İşçi-Köylü gazetesine 1 ay kapatma

İşçi-Köylü gazetesine 1 ay kapatma

İSTANBUL | 12 – 08 – 2010 | Ülkede ‚demokrasi‘ havası estirmeye çalışan hakim sınıflar devrimci muhalif basına saldırmaya devam ediyor. İşçi Köylü gazetesi 1 ay kapatma cezası verildi.

‘Demokrasi, özgürlük, insan hakları’ savunusu adı altında halkı kandırıp kendi gerici iktidarlarını sağlamlaştırmaya çalışan hakim sınıflar, gerçek yüzlerini ne kadar çabalasalar da gizleyemiyorlar. Devrimci kurum, kişi ve yayınların üzerinde faşist baskıyı eksik etmeyen devlet bunun son örneğini İşçi-Köylü gazetesini kapatarak göstermiş durumda.

İşçi-Köylü gazetesi, 6-19 Ağustos 2010 tarihli 71. sayısında yer alan haberlerde “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle 1 ay süreyle kapatıldı. Bununla beraber gazetenin söz konusu sayısına el konularak ülke genelinde satışı ve dağıtımının yasaklanmasına da karar verildi.

İşçi-Köylü gazetesi kapatma kararına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bir taraftan demokratikleşme söylemleri altında 12 Eylül anayasasının makyajlanarak tekrar sunulduğunu diğer taraftan ise emekçilere, ezilenlere yönelik saldırıların son hız devam ettiğini ifade etti. “Sisteme karşı çıkarılan en küçük muhalif ses yasaklamalarla, kapatmalarla boğulmaya, halkın gerçeklere ulaşması engellenmeye çalışılıyor. Ancak ne sansürler, ne kapatmalar, ne yasaklamalar halka ulaşmamızı dün olduğu gibi bugün engelleyemeyecektir.” diyen İşçi-Köylü gazetesi devrimci basının susturulamayacağını dile getirdi. (Halkın Günlüğü)