Home , Avrupa , Innsbruck`ta ELİF KAYA ile dayanışma mitingi

Innsbruck`ta ELİF KAYA ile dayanışma mitingi

DSC_0444INNSBRUCK | 07 – 09 – 2013 | Türkiyedeki Gezi Direnişi sonrasında Elif Kaya şahsında Gözaltı, tutuklamalar ve Polis şiddeti, onur kırıcı aramalar ve uygulamalar  Avusturyan’ın İnnsbruck şehrinde YDG ve YENİ KADIN tarafından bir Mitingle protesto edildi.

Türkiye de Gezi direnişi sonrası ülkenin her tarafına yayılan direniş ve başkaldırı hareketi Devletin en acımasız ve dizginsiz saldırısıyla bastırılmaya çalışıldı. Fakat Halk hareketi o denli büyüdü ki egemenlerin korkulu rüyası oldu. Gezi sonrası Türkiye de yaklaşık binlerce insan gözaltına alınmış ve keyfi uygulamalara maruz bırakılmış ve Faşizm tüm şiddetiyle kendisini göstermişti.

DSC_0443İzmir’de tutuklanan ÖG okuru Elif kaya’da Faşizmin baskılarından nasibini almış bir Gezi Direnişçisidir. Bunun içinde Faşizm Elif Kayaya Kadın olmasından da kaynaklı her türlü baskı ve onur kırıcı şiddeti uygulamak  istemiştir. Fakat Elif Kaya bu onursuzluğa direnerek Cezaevinde bu tür uygulamalara başkaldırının simgesi haline geldi.

Elif Kaya şahsında tüm Gezi tutsaklarının serbest bırakılması; DGB Platformunun yürüttüğü İmza Kampanyası yürütüldü. Yaklaşık 250 İmza toplandı. Avusturya Kamuoyuna yönelik Almanca basın açıklaması yapıldı. Özelde Avusturyalıların çok ilgi gösterdikleri bir Miting havası vardı. Birçok Avusturyalı Propagandaya gerek duymadan Pankartlara ve Dövizlere oldukça ilgiliydi. Sürekli imza standında bilgilendirmeler yapıldı ve İmzalar toplandı.

YDG ve YENİ KLADIN adına hazırlanan bildiriler okundu.  Çok sayıda Almanca bildiri dağıtıldı. Mitingde çeşitli Devrimci Müzikler CD’ de çalındı. Tatil sonrası ilk eylem olması acısında, Türkiyelilerin katılımı ve desteği de olumluydu.

 

YDG ve YENİ KADIN