Anasayfa , Avrupa , Innsbruck’ta çoşkulu 1 Mayıs Kutlaması

Innsbruck’ta çoşkulu 1 Mayıs Kutlaması

DSC_0058 INNSBRUCK | 01 – 05 – 2015 | 1 Mayıs Insbruck’ta çoşkulu kutlandı.

1 Mayıs  Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kitle örgütleri bu yıl 1 Mayıs’ı valiliğin önünde yapma kararı aldılar.  ATİGF, Alevi Dernekleri Innsbruck-Jenbach-Kufstein- ADHF, DİDF, Dersim Doğa Derneği, Mala Gele Kurdan, Devrimci Hareket ve KPÖ, Komintern, KJÖ, ÖGB Jugend gibi demokrat ve devrimci örgütlerden yaklaşık 1500 kitle  katıldı.

Saat 11.00 gibi Valilik önünde toplanmaya başlayan kitle pankart ve bayraklarını açarak kortejlerini oluşturdular. 1 Mayıs yürüyüşü bu yıl daha canlı ve çoşkuluydu. Bu yıl öne çıkan konu  birlik ve dayanışma ruhu oldu. Özelde tüm konuşma ve sunularda dayanışmanın öne çıktığı ve uluslararası dayanışmanın zorunluğuna dikkat çekildi.

Toplanma alanında yapılan konuşmalarla işçilere ve ezilenlere yönelik saldırılar ve sosyal hak gaspları konu yapıldı. Kapitalist ve emperyalist saldırılar teşhir edildi.

Saat 12.15 gibi kitle yürüyüşe geçti. Kortejler halinde yürüyen kitle kendi renkleriyle ve sloganlarıyla aktif bir  şekilde yürüdü.

Partizan korteji kitleselliği  ve göreselliğiyle göze çarpmaktaydı. Özelikle son  operasyonlara yönelik yapılan dövizler ve ajitasyonla katılan kitlelere Alman devleti teşhir edildi.

Yürüyüş katılan 300 civarında ATİGF üyeleri ve çevresi, yürüyüş boyunca, „ Diren ATİK, Partizanlar seninle“ „ Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan“, „Freiheit für alle ATİK aktivisten“ „ Yaşasın Enternasyonal dayanışma“ sloganlarını haykırdılar ve yoğun şekilde ATİK’in çıkardığı 1 Mayıs bildirilerini ve tutuklamaları protesto eden bildiriler dağıttıldı.

Miting alanına gelindiğinde kortej hep bir ağızdan “Birlik Mücadele Zafer ATİK ATİK ATİK” sloganlarını haykıran Partizan kitlesi pankartları ve bayraklarıyla alana girdi. Alanda ATİK imza kampanyası yürütüldü.  ATİGF tarafından emperyalist saldırganlığı ve ırkcılığı teşhir eden bir konuşma yapıldı. Daha sonrasında ise İŞİD ve cihatçıların Süriye’de Alevilere yönelik yapmış  olduğu katliam teşhir edildi ve anma gerçekleşti. Anmada sonra kitle “yaşasın birlik ve dayanışma” sloganlarıyla mitingi bitirdi.