Home , Avrupa , İnnsbruck’ta Avusturya Devletinin Mültecilere Yönelik Hak Gaspları Protesto Edildi

İnnsbruck’ta Avusturya Devletinin Mültecilere Yönelik Hak Gaspları Protesto Edildi

AVUSTURYA |04.12.2022| İnnsbruck’ta eyalet Mülteci dairesinin önünde 2 Kasım günü ATİK Komitesi ve Anti-Fa birlikte miting örgütledi.

Saat 13:00 toplana kitle ile birlik de ATİK adına yapılan konuşmada, Mültecilerin evlerini doğduğu toprakları neden terk edip Avrupa’ya geldiklerine anlatarak başladı.

Emperyalistlerin başta orta doğu olmakla beraber yürüttükleri savaş ve katliamlardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve yine Emperyalistlerin iktidara taşıdığı diktatörlerden dolayı yollara düştüklerine ve bu yollarda binlercesi, Frontex şirketi tarafından yolarda öldürüldüklerine değinildi.

Bununla beraber mültecilerin geldiği Avusturya’da karşı karşıya kaldığı ırkçı durumları anlattı.

Mülteciler adına konuşma yapan temsilci, kış koşullarında çadırlarda dayatılan yaşamın zorluklarından bahsetti.  Konuşmanın devamında, mültecilerin toplumsal yaşama dahil olmada çıkarılan engelleri dile getirerek, barınma adı altında tahsis edilen yurtların şehir dışında, ulaşım koşullarının kısıtlı olduğu yerlerle bu engellerin oluşturulduğunu söyledi.

Mültecilerin sorunlarını dile getiren temsilci, dil öğrenmek için yeterince kursların olmadığına değindi. Aynı zamanda, iltica süreçlerinin uzun sürmesinin de başlı başına bir sorun olduğunu ifade eden temsilci, eyalet mülteci dairesinin başvurulara geç cevap verdiği veya hiç cevap vermediğini aktardı. Temsilci, Avusturya hükümetinin gayri insani tutumlarından dolayı mültecilerin 1 buçuk yıldan fazla bir süredir cevap alamadıklarını belirtti.

Eylemde son olarak, dayatılan kötü koşullara karşı ortak mücadele ve örgütlenmenin önemine dikkat çekildi. Eylem onlarca mültecinin attığı sloganlarla bitirildi.