Anasayfa , Avrupa , HANNOVER’DE NEONAZİLER PROTESTO EDİLDİ

HANNOVER’DE NEONAZİLER PROTESTO EDİLDİ

HANNOVER | 12.07.2018 |Beş yıldır süren NSU (Nationalsozialistischer Untergrund) davası bugün sonuçlandı. Faşist-ırkçi örgütü 1998-2011 yılları arasında çoğu Türkiye kökenli olan on kişiyi öldürdü. Ancak bu olayların arkasında Alman istihbaratı olduğu halde, olay sadece bir kaç Neonaziye yıkıldı ve esas faillerinin ise “intihar” ettiği söylendi.

Hannover’de yapılan protestoya 500 kişi katıldı. Hannover Antifa ve Die Linke’nin gençlik örgütünün yanı sıra, ATİF-Hannover, YDG-Hannover, DİDİF-Jugend ve Ciwanên Azad örgütü katıldı.

Protestoya katılanlar Almanca olarak, “Faşizme Karşı Birleşelim”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” ve daha bir çok slogan attılar.

Protesto yürüyüşü, iki saati aşkın sürdü. Yürüyüş şehirin merkezi yerlerinde yapıldı.

Yürüyüş  boyunca Almanca, Türkçe ve Kürtçe devrimci marş ve türküler çalındı.

Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD), yürüyüş boyunca, “Hükümetin sağcılığı geliştirmesi dursun ve yeniden seçimler yapılsın” çağrısı ve bildirisi geniş bir şekilde dağıtıldı.

Irkçı katiller ve onları koruyan devletin ikiyüzlülüğü, konuşmacılar tarafından teşhir edildi. Katliamın arka yüzünün ortaya çıkarılmadığını ve devletin esas katilleri gizlediği vurgulandı.

Hükümetin göçmen ve yabancı düşmanı politikaları teşhir edildi. Faşizme, yabancı düşümanlığına ve ırkçılığa karşı birlik çağrıları yapıldı.