Anasayfa , Avrupa , İnnsbruck’dan direnişe ses verildi

İnnsbruck’dan direnişe ses verildi

33-300x200İNNSBRUCK – Demokratik Güç Birliği Platformunun çağrısıyla, faşist “TC” devletinin Türkiye Kürdistanıknda uyguladığı terörü kınamak ve Kürt ulusunun direnişini sahiplenmek için 3 Ocak günü İnnsbruck şehir merkezinde 3 gün süren bir çadır etkinliği düzenledi.

Çadır etkinliğinde 3 gün boyunca Kürdistan’da yaşanan katliamı anlatan görüntüler izlendi. Almanca açıklamalar hazırlanarak, yerli halka anlatılarak katliam teşhir edildi. İnnsbruck vali yardımcısı da çadırı ziyaret ederek yaşananlar gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Çadır etkinliği Salı günü bitirilerek saat 18:00´da bir yürüyüş yürüyüş düzenlendi. ´´Kürdistan’daki katliamlara karsı dayanışmayı yükseltelim´´ Almanca pankartı arkasında yürüyüşe geçildi.

İnnsbruck’un işlek caddelerinden geçen yürüyüşte sık sık “Kürdistan’daki katliamlara son”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Türk Devleti Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş tekrar eylem alanı olan Müzenin önüne geri gelinmesi ve burada yapılan açıklamalar ve saygı duruşu ile  sonlandırıldı.21-300x200

11-300x200