Home , ATİK , ‚Filistinli Kadın Direnişçiler Rasmea Odeh ve Dareen Tatour Üzerindeki Baskıları Kınıyoruz!‘

‚Filistinli Kadın Direnişçiler Rasmea Odeh ve Dareen Tatour Üzerindeki Baskıları Kınıyoruz!‘

Filistin Halkının meşru ve haklı direnişini sahipleniyoruz!

Filistinli Kadın Direnişçiler Rasmea Odeh ve Dareen Tatour Üzerindeki Baskıları Kınıyoruz!

Filistinlilerin meşru direnişinin uluslararası kamuoyuna taşınması ve kitlesel desteğin kazanılması için düzenlenen bir çok etkinlik, İsrail Siyonizm’i ve yandaşları tarafından sürekli engellenmektedir. Son olarak Almanya – Berlin’de 15 Mart’ta düzenlenmek istenen Filistin konulu etkinlik te tehdit ve baskılarla iptal edildi.

15 Mart 2019’da, Berlin Dersim Kültür Derneği’nde Filistinliler tarafından düzenlenen,  Rasmea Odeh ve Dareen Tatour’un katılacağı Filistin konulu panelden dolayı, siyonist gruplar tarafından günler öncesi derneğin telefonları aranıp, panelin iptal edilmesi istenerek, tehditler yağdırıldı. Yanı sıra Apartheid yanlısı gazetecilerin ve basının da sürekli hedef gösteren tarzda haber yapıp baskı kurması sonucu, iki Filistinli kadın aktivist „terörist“ gösterilerek saldırılar yükseltildi. İsrail devletinin emriyle Filistinli’lere her dönem saldırarak kariyer yapan Yeşil Parti’den Volker Beck’de saldırılara katılırken, Belediye başkanı Michael Müller de İsrail’i destekleyenlerdendi.

Almanya’daki Amerikan ve siyonist İsrail konsolosluklarının, Alman devletiyle yaptıkları görüşme ve baskılar sonucu, Alman Devleti Rasmea Odeh’e verdiği vizeyi iptal ettiğini ve Odeh’in bir an önce Almanya’yı terk etmesini bildirdi.

Direnişçi kadın olunca, egemenlerin korkuları bir o kadar artıyor.

16 Mart’ta Berlin’de örgütlenmesi planlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine, iki Filistinli kadın aktivist konuşmacı olarak davetliydiler. İsrail siyonizm’i ve onun ortakları, 8 Mart eylem alanında 15 kişilik siyonist grup taraftarının eylem yapmasına müsaade ederek, Filistinli kadınların sesini kesmek istediyse de; tarihi direnişle harmanlanmış kadınların konuşmasına engel olamadı. Direniş bir kez daha kazandı!

Bizler ATİK ve Yeni Kadın olarak, Rasmea Odeh ve Dareen Tatour ile dayanışma içinde olduğumuzu deklare ediyor, Alman Devleti’nin Rasmea ve Dareen’e yönelik saldırılarını kınıyoruz…

Yaşasın Filistin Halkının Haklı ve Meşru Direnişi!

Kahrolsun Israil Siyonizm’i ve Onun Emperyalist İşbirlikçileri!

Tarih, Kadınların Mücadelesinin Tanığıdır; Susturulamaz!

تحيا وحدة الشعوب Yaşasın Halkların KardeşliğYaşası

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu

Yeni Kadın