Anasayfa , Avrupa , Biel’de Yeni Kadın ve ADKH’nın Birlikte Organize Ettiği 8 Mart Etkinliği Yapıldı

Biel’de Yeni Kadın ve ADKH’nın Birlikte Organize Ettiği 8 Mart Etkinliği Yapıldı

BIEL|8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İsviçre’nin Biel Şehrinde Yeni Kadın ve ADKH’nın ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle kutlandı.

Yoğun bir kitlenin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, kadınların haklarının kazanılması ve özgürleşmesi yolunda mücadele eden Clara Zetkin ve Rosa Lüksemburg nezdinde yitirdiklerimiz şahsında saygı duruşuyla başladı. Ardından 8 Mart’ın anlam ve önemi üzerine yapılan bir konuşma ile etkinliğimize devam ettik. Şiirleri ile etkinliğimize katılan kadın arkadaşın şiirleri, kitle tarafından ilgiyle dinlendi. Müziğin evrensel dili ile türküler ve marşlarla etkinliğimize katılan Koro Lorin ve halkın isyanını müziği ile kitlelerle buluşturan Grup Umuda Haykırış elemanlarının söyledikleri türkü ve marşlar büyük bir beğeni ve coşkuyla dinlendi. Halaylar ve marşlar eşliğinde devam eden gecemize dost kurum ve kuruluşların mesajları da okundu.

KHK’larla görevinden alınan binlerce kamu emekçisi için başlayan Yüksel direnişine destek verdiği için tutuklanan ve 8 yıl 15 gün ceza alıp cezaevine konulan, bunun için haklı taleplerle cezaevinde ölüm orucuna başlayan öğretmen Sibel Bulaç’ın yayınladığı anlamlı mesaj kitlece ilgiyle dinlendi.
Yeni Kadın ve ADHK’nın düzenlediği etkinlik, kadınların 8 Mart’a ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri için oluşturulan serbest kürsü bölümünde, kadının özgürleşmesi, birlikte mücadelenin önemi, binlerce yıldır kadınların üzerindeki baskı ve cinsiyetçi yaklaşımlardan doğan sıkıntılar vb. düşünceler dile getirildi. Ortak mücadele alanlarının yaratılması adına katılımcılar tarafından olumlu değerlendirilen etkinliğimiz başarılı bir şekilde sona erdi.

Yeni Kadın- İsviçre