Home , Avrupa , Innsbruck‘da Haziranda ölmek zor pikniği

Innsbruck‘da Haziranda ölmek zor pikniği

DSC_0233INNSBRUCK | 30 – 06 – 2014 |   YENİ KADIN gelenkel her yıl yapmış olduğu haziranda ölmek zor pikniğini gerçekleştirdi. Geleneksel pikniğimiz haziranda ölen yazar, ozan, şair ve edebiyatcılar…. adına düzenlenmektedir.

Yeni kadın bir yılın yoğun çalışmasını geride bırakmış oldu. Sokak eylemleri, salon etkinlikleri, merkezi çalışmaları örgütlemek, çadır eylemleri, fest organizeleri, evi içi emeğin görünmeyen yönünü görünür kılmak için yapılan iki kamp ve dernek çalışmalarının.ardından 28 haziran’da INNSBRUCK’da piknik düzenleyerek kitlesiyle  buluştu.

Piknik açılış konuşması ile  başladı. Açılış konuşması son zamanlarda sistemin baskıları, şiddet, demokratik mücadeleye saldırılar ve Türkiyedeki anti-demokratik uygulamalar ve baskılara değindi.

Cumhuriyetle birlikte bu baskıların günümüze kadar devam ettiğini; haziranda kaybettiğimiz edebiyatcı,  ozanlarımız, yazarlarımız, sanatcılarımız, Mercanda katledilen 17 Devrimci  ve kısa süre önce gezi İsyanının daki  şehitlerini anarak, Faşizim kınandı ve lanetledi.  Türkiyede ve Avrupada yaşanan siyasal gelişmelere kısa değinildi.

Akabinde ölen edebiyatcı, Yazar ve Sanatcıların şiirleri  ve  biyografileri ile edebi bir dinleti sunuldu.

Piknik  sohbet  ve sportif aktiviteler ile devam etti.  Piknik alanında hazırlanan yemekler ve gril birlikte yendi.

Piknik sürecinde kısa süreli yağmur görüldü. Yağmur sonrası güneşli havayla piknik devam etti

Ardından sazlı sözlü Türkü söylendi.  Bir çok kişi Türkülere eşlik ederek  hoş bir ortam yaratıldı. Birlikte söylenen türkülerin ardından Piknik alanındaki eşyalar  birlkte toplandı .

Yeni kadın çalışanları  tarafından örgütlenen piknik kitle tarafından pozitif eleştirildi.