Home , Haberler , İngiltere’de Ordu Direksiyon Başında

İngiltere’de Ordu Direksiyon Başında

HABER MERKEZİ|29.09.2021| İngiltere genelinde, geçtiğimiz hafta başlayan ve bugüne kadar devam eden akaryakıt krizini çözmek için orduyu devreye sokan Muhafazakâr Parti hükümeti, askerleri direksiyon başına göndermeye başladı.

Geçen hafta başlayan akaryakıt krizi sonucunda ülke genelinde aşırı yüklenmeden kaynaklı birçok akaryakıt istasyonu, yakıt bittiği için geçici olarak kepenk indirdi. Uzun kuyrukların oluştuğu akaryakıt istasyonlarında halk arasında gerginlikler yaşanmaya devam ediyor.

Ulaştırma bakanı Grant Shapps, ülkede akaryakıt krizi olmadığını, rafinelerde akaryakıt olduğunu söyleyerek, halka panik yapmama çağrısı yapması da uzayan akaryakıt kuyruklarını azaltmaya yetmedi.

Hafta başında, Boris Johnson, petrol krizini bir an önce çözmek için İngiliz Ordu’sunu devreye sokacağını açıklamıştı ve askerleri temel eğitimden geçirdikten sonra askerleri direksiyon başına gönderdi.

Yakıt tedarikçisi Portland Fuel’nin genel müdürü James Spencer, İngiltere’nin durumun en kötüsünü atlattığını ve Orduyu göndermenin „daha fazla panik yaratacağını“ söyledi.

İngiltere’de bu hafta araç kullanımı, 12 Temmuz’dan bu yana pazartesi için en düşük seviyeye düştü, bu da bazı sürücülerin yakıt ikmali sorunları nedeniyle araç kullanmayı azalttığını gösteriyor.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan elde edilen rakamlar, araba trafiğinin pazartesi günü pandemi öncesi seviyelerin %91’inde olduğunu ve bir hafta önceki %97’ye kıyasla olduğunu gösterdi.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 100.000 ağır vasıta şoförünün eksik olduğu tahmin ediliyor ve bu da son aylarda gıda tedarikçileri ve süpermarketler de dahil olmak üzere çeşitli endüstriler için sorunlara neden oluyor.

Başbakan Johnson, salı günü, işler „istikrarlı“ olduğu için artık akaryakıt istasyonlarında acil servis çalışanlarına öncelik verilmeyeceğini söyledi.

Panik benzin alımının, „kamu talebinde anlaşılabilir bir artışa“ neden olan kamyon şoförlerinin kıtlığı konusunda „biraz yanıltıcı“ bir açıklama izlediğini söyledi.

Boris Johnson, hükümetin Noel yaklaşırken tüm sektörlerde yeterli teslimat olmasını sağlamak için harekete geçtiğini söyledi.