Home , Avrupa , İngiltere’de kamu çalışanları greve gitti

İngiltere’de kamu çalışanları greve gitti

LONDRA | 30 – 06 – 2011 | İngiltere’de hükümetin emeklilik haklarında kesinti planladığı kamu çalışanları 24 saatlik greve başladı. Binlerce okul kapanırken, mahkemelerden pasaport kontrollerine kadar birçok sektörde çalışanlar iş bıraktı.

Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS) ile birlikte üç öğretmen sendikasının katılımıyla düzenlenen grevle birlikte, birçok yerde grev gözcülüğü ve protesto yürüyüşleri ile toplantılar da yapılıyor. PCS sendikası lideri Mark Serwotka’nın sendikasının tarihindeki en önemli grev olarak tanımladığı grev kapsamında binlerce kişi ve kurum  Londra merkezinden parlamento meydanına yürüyüş düzenledi.
yuruyuste aralarinda Tohum Kultur Merkezi`nin bulundugu Turkiye`li gocmen kurumlarda yerini aldi.
londra`daki yuruyus saat   1:00 de baslayip parlemento meydanin da sonlandirildi
Grev kapsamında okulların 3’te biri kapanırken, mahkemelerden pasaport kontrolüne kadar birçok alanda işçiler iş bıraktı. Toplu taşıma ile havaalanlarında ciddi aksamaların olmadığı bildirildi.

Kamu çalışanları, hükümetin emeklilik haklarında kesinti planına karşı çıkıyor. Sendikalar, çalışanların maaşlarından kesilen katkıdaki artışa rağmen, emeklilik maaşlarının düşeceğini söylüyor. Hükümet ise, emeklilik reformunun „vergi mükellefleri ve kamu sektörü“ için adil olduğunu söylüyor. Hükümetin uygulamaya geçirdiği emeklilik reformu ile birlikte, emeklilik primi ödemelerinde yüzde üçe yakın bir artışın yaşanması bekleniyor.
Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Brendan Barber ise „Hükümetin kamu sektöründeki kesintileri göz önüne alındığında, grevlerin sürpriz olduğunu söylemek zor“ dedi. (ANF)