Anasayfa , Avrupa , Zürih`te,Halk Savaşçıları Adlarına Yaraşır Şekilde Anıldı!

Zürih`te,Halk Savaşçıları Adlarına Yaraşır Şekilde Anıldı!

 

IMG_1014

Zürih`te,Halk Savaşçıları Adlarına Yaraşır Şekilde Anıldı!

6 Mayıs günü, faşizmin kolluk güçleriyle yaşanan çatışmada ölümsüzleşen, Haydar ARGAL ve Murat TEKGÖZ, İsviçre PARTİZAN tarafından, adlarına yaraşır bir güzellikte anıldılar.

İsviçre PARTİZAN tarafından organize edilen anma etkinliği, Zürih Gençlik ve Kültür Evi`nde gerçekleştirildi. Oldukça kalabalık bir kitlenin katıldığı anma etkinliği, Geyiksuyu şehitleri şahsında, devrim, sosyalizm ve komüniz mücadelesinde şehit düşenler adına, yapılan saygı duruşuyla başladı. Anma, TKP/ML Dersim Bölge Komutanlığı`nın şehitlere ilişkin bildirisinin okunmasıyla devam etti. Bildirinin okunması, „Gerillalar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı“,“Yaşasın Partimiz TKP/ML, Halk Ordusu TİKKO, TMLGB“ sloganlarıyla karşılık buluyordu.

IMG_1021

Şehit yoldaşlarımızla ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi, kitle üzerinde derin etkiler bırakırken, TMLGB`nin, şehitlere ilişkin açıklaması, yine slogalarla eşlik ediliyordu.Anma etkinliğiğinde, genç Partizan yüreklerin hazırladıkları şiirlerin sunumu ve kitleyle beraber söyledikleri marşlar ve devamındaki sloganlarda; faşizme öfke, devrime ve yoldaşlarımızın ideallerine olan bağlılık haykırılıyordu.

Devrimci dost örgütlerden MLKP ve MKP`den temsilcilerin, dayanışma ve mücadele ve şehitlerin mücadeelerine bağlı kalarak, devrimci mücadelenin büyütülmesi çağrıları,yine kimi Partizan taraftarlarının duygu-düşünce paylaşımları alkışlarla karşılandı.

Anma, devrim andının, kitlesel bir şekilde haykırılması ve coşkun sloganlarla sonlandırıldı.

IMG_1017IMG_1016

 

IMG_1015

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AHM-İsviçre