Home , Avrupa , İngilterede Bütçe Kesintilerine Karşı Tepkiler Yükseliyor

İngilterede Bütçe Kesintilerine Karşı Tepkiler Yükseliyor

İNGİLTERE | 22 – 02 – 2011 | İngıltere’de 6 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde Muhafazakar Parti, 13 yıllık İşçi Partisi iktidarına son vererek, Liberal Parti ile ortak koolisyon  hükümeti  kurdu.

Muhafazakar ve liberallerden oluşan hükümetin Maliye Bakanı George Osborne,  20 Ekim 2010 tarihinde var olan bütçe açığını kapatmak için yapılacak kesintiler noktasında  kamuoyuna hükümet adına açıklamada bulunmuştu.  O tarıhten bu yana sağlıktan eğitime, sosyal yardımlardan ulaşıma pek çok alanda yapılacak kesintiler tek tek açıklanmakta ve halkın yoğun tepkisi ile karşılasılmakta.

19 Şubat Cumartesi günü bu tepkilerden biride Türkiyeli göçmenlerinde yoğun olarak yaşadığı Londra’nın Hackney bölgesinden geldi. İçinde Turkiyeli kurumlardan GİK-DER, DAY-MER, ATİK Londra  ve sendikların da yer aldığı bin kişilik bir kitle Türkiyeli demokratik kitle örgütlerinin bulunduğu Dalston Kingsland bölgesinden Hackney belediyesinin önüne doğru saat 13:00 civarında yürüyüşe geçti. Çeşitli kurumlardan temsilcilerin konuşmaları sonucu etkinlik 26 Mart’ta kesintilere karşi ulusal çapta yapılacak olan yürüyüş çağrısı ile sonuçlandırıldı.