Home , Avrupa , İlticacılar kalmak istedikleri şehri seçemeyecekler

İlticacılar kalmak istedikleri şehri seçemeyecekler

HOLLANDA | 15 – 08 – 2011 | Yeni bir uygulamayla, ilticacıların kalmak istedikleri şehri seçme hakları ellerinden alınıyor. İlticacılara, oturum hakkı aldıktan sonra on hafta içinde bir ev tahsis edilecek, kabul etmeyenler ise kamptan atılacak.

Volkskrant’ın haberine göre ilticacı, sunulan evi ret ederse, kaldığı kamptan atılacak ve kendisi bir ikamet yeri bulması gerekecek. Friesland, Drenthe ve Utrecht eyaletlerinde deneme süresiyle başlatılan uygulamayla Hollanda hükümeti ırkçı ve ayrımca politikalarına bir yenisi daha eklemiş oluyor.

Birçok sığınmacı iş olanaklarının daha yoğun olması ve/veya ailelerinin orada bulunması nedeniyle büyük şehirleri tercih ediyor. Büyük şehirlerde yaratılan konut sorunu ve göçmenlerin belirli semtlerde yoğunlaştırılmasının faturası ise mültecilerden çıkarılmak isteniyor.

Aynı zamanda bu uygulamayla tasarruf planları da yapılıyor. Mültecilerin kamplarda kalma süresinin azalacağını belirten Hristiyan Demokrat Partili Göç ve İltica Bakanı Gerd Leers, yılda 65 milyon tasarruf edileceğini açıkladı.

Hollanda’da kamplarda şu an konut bekleyen 4000 kişinin olduğu tahmin ediliyor.