Home , Bildiriler , İLPS Katliamı Kınıyor

İLPS Katliamı Kınıyor

ILPS İSRAİL’İN KARADAN GAZZE’Yİ İŞGAL ETMESİNİ VE FİLİSTİN HALKINA KARŞI ARTARAK DEVAM EDEN KATLİAMI KINAMAKTADIR

İLPS | 09 – 01 – 2009 | 27 Aralık 2008 tarihinden beri Amerika destekli Siyonist İsrail’in Gazze’de yaşayan Filistinlilere karşı saldırısı sürüyor. F-16 jet uçakları ve Apaçi helikopterleriyle başlayan hava ve savaş gemilerinden yönetilen ağır silahlarla bombardıman şeklinde karadan ve denizden sürdürülen saldırının amacı, Gazze’deki Filistinlilerin yüzlercesini katletmek, binlercesini yaralamak, Filistinlilerin evlerini, camilerini, okullarını, kamu binalarını, petrol istasyonlarını, enerji, su ve altyapı tesislerini ortadan kaldırmaktır.

Filistin halkına karşı yürütülen katliam ve kamu ile özel malların imhası, Gazze topraklarının ihlali ile dün akşamdan beri daha da kızışarak sürüyor. İsrailli saldırganlar yiyecek ve ilaç desteğini yasaklamış durumda. Tüm enerji ve petrol tesisleri yıkılmış ve bu nedenle araçlar ve hastaneler de hizmet dışı kalmış. İsrail ordusu Filistinli tıp personelini öldürmüş ve ambulansların hava, deniz ve kara saldırısında yaralanan kurbanlara ulaşmalarına engel olmuştur.

ABD emperyalizmi, hiçbir sınır tanımadan ve hiçbir suçluluk hissetmeden Filistin halkından öç alan ve yıkıma uğratan Siyonistlere destekte kararlı. Açık bir şekilde siyonistleri, saldırılarını artırmaya teşvik etmekte ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin katliamı durdurma ve ateşkes sağlama amaçlı tüm girişimlerini sekteye uğratmak için her türlü çabayı sarfetmektedir. ABD, İsraildeki siyonistleriyle birlikte Gazze ve tüm Filistindeki Filistinlilerden tam bir teslimiyet ve boyun eğme bekliyor.

Amerikan emperyalizmi gerici karekterine uygun olarak hareket etmektedir. 1948′ den beri sürekli Filistin halkına karşı saldırıyı arttırması, Filistin‘ i işgal etmesi ve milyonlarca Filistinli‘ yi yurtlarından sürmesi için Amerika, İsrail’e her türlü askeri, politik ve ekonomik kaynağı sunmaktadır.Amerika İsrail’i Amerikan emperyalizminin bölgedeki hegomanyasını kurmak, bölgedeki ülkeleri tehdit ve şantaj etmek, bu ülkeleri kendisinin askeri be politik müşterileri haline getirmek ve son olarak petrol kaynaklarını kontrol etmek için köprü olarak kullanmaktadır.

Biz Uluslararası Halkların Mücadele Ligi olarak Gazzedeki Filistin halkına karşı ABD destekli yürütülen saldırı savaşını birkez daha kınıyor ve Filistin halkının Siyonist İsrail ve akıl hocası ABD’ye karşı yürüttüğü direnişe dayanışmamızı ve desteğimizi bir kez daha deklare ediyoruz.

Bu bağlamda, ayrıca Ortadoğu’da Amerika ile işbirliği yaparak İsrail’i doğrudan ve dolaylı olarak destekleyen, bölgenin petrol kaynaklarını Amerikan petrol devlerine peşkeş çeken ve Filistinli, Arap ve Ortadoğu’nun diğer halklarının direnişini sindiren hükümetleri kınıyor ve protesto ediyoruz.Ne yazik ki Arap halklarının büyük çoğunluğunun Filistin halkına verecegi en etkili destek hükümetleri tarafından engellenmektedir.

Bizler, Halkların Uluslararası Mücadele Ligi olarak Amerikan emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele eden Filistin’li, Arap ve tüm dünya halklarıyla dayanışma içerisindeyiz.

 Prof. Jose Maria Sison

Uluslararası Koordinasyon Komitesi Baskanı

Halkların Uluslararası Mucadele Ligi