Anasayfa , Haberler , İHD barış için nöbette

İHD barış için nöbette

İHD_barış_için_nöbetteİzmir: İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi barışın sağlanması için bir eylem düzenledi ve barış nöbetine başladı.
Konak eski Sümerbank önünde yapılan eylemde “Barışta ısrar insan olmakta ısrardır”pankartı açıldı.
Renkli balonların da tutulduğu eylemde “İnsanların ölmemesi için barış istiyoruz”, “Kin, nefret değil hoşgörü hakim olsun”, “Barışta ısrar, insanlıkta ısrardır”, “Çözüm, eşit onurlu barışta” yazılı dövizler de vardı.
Partizan, ESP, HDP, YDG gibi devrimci ve demokrat kurumlarında katıldığı eylemde yere beyaz bez bir pankart serilirken insanlar buraya barış için dileğini yazdı.
Basın açıklamasını İHD yöneticilerinden Mehmet Aker okudu. Aker, barış hakkının bireyler açısından da halklar açısından da bir insan hakkı olduğunu vurgularken . Aker, barış hakkının, insan haklarında olduğu gibi, yaşam hakkının, işkence yasağının, gözaltında kaybetmelerin, yargısız infazların, faili meçhullerin, katliamların ve soykırımların olmamasını savunduğunu belirtti. Aker, İHD olarak derhal susmasını, çatışmasızlık haline geri dönülmesi ve müzakere görüşmelerine derhal başlanması gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından kitle oturma eylemi beraber barış nöbetine başladı.
Barış ile ilgili şiirlerin de okunduğu eylemde Yenikapı tiyatrosu barış ile ilgili kısa bir tiyatro gösterisi yaptı. HDP İzmir Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan da eyleme destek verdi.