Anasayfa , Avrupa , Almanya Genel Seçimleri 24 Eylül 2017’de

Almanya Genel Seçimleri 24 Eylül 2017’de

BERLİN |26.01.2017| Almanya’da yapılacak federal parlamento seçiminin tarihi netleşti. Alman Hükümeti tarafından önerilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan tarih 24 Eylü olarak netleşti.

Berlin Eyaleti o tarih için maraton olacağını, trafiğin aksayacağını ve yeterince seçim çalışanını bulamayabileceğini bildirmişti.

Seçim çalışmalarına tüm partiler start verirken, ATİF’in de içinde yer aldığı Enternasyonal Birlik ise çalışmalarını duraksamadan sürdürüyor. Enternasyonalist Liste/MLPD olarak girilen seçimde 129 b davasından yargılanan ve Münih hapishanesinde tutuklu bulunan iki devrimci Erhan Aktürk ve Deniz Pektaş aday olarak gösterilmişti.

Öte yandan iktidar ortakları Şansölye (Federal Başbakanlık) adaylarını açıkladılar. Hrıstiyan Birlik partileri CDU/CSU Angela Merkel’de karar kılaraken, SPD’nin adayı ise eski Avrupa Parlamento Başkanı Martin Schulz oldu.

Alman medyasının son dönemlerde en yoğun tartıştığı konu ise Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oy oranlarının artması. AfD’ye giden oyları geri alma uğruna iktidar partileri CDU/CSU ve SPD’nin sağa kayacağı yönünde güçlü emareler bulunuyor. Sağ politika izleyen iktidar partilerine tepkiler artıyor. Enternasyonal Birlik platformu sağa kayan hükümete karşı seçim sürecinde aktif mücadele edeceklerini duyurdu.