Home , Dünya , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Göreve Döndüğünü Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Göreve Döndüğünü Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı: “İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir”

Haber Merkezi | 13.04.2020 | Dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden istifa ettiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası kabul edilmedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Soylu’nun istifa kararına ilişkin olarak, “Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” denildi.

Süleyman Soylu 12 saat boyunca herhangi bir açıklama yapmazken bugün sabah saatlerinde yine Twitter üzerinden bir açıklamada bulundu. Soylu’nun açıklamasında istifasına karşı çıkan olarak sadece tek irade Erdoğan’a değil “milletimiz” diyerek destek tabanına da işaret etmesi dikkat çekti. Soylu, “Sokağa çıkma yasağıyla ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah…” ifadelerini kullandı.

Beştaş: „Yönetememe Krizi“

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te görüşülmekte olan İnfaz Yasa Teklifi’ne ve gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Meclis bahçesinde yapılan açıklamaya katılan HDP’li vekiller, ellerinde „İnfazda Eşitlik Adalet“ dövizleri ile tutuklu siyasetçilerin fotoğraflarını taşıdı.

„İnsanlar virüsten mi korunsun yoksa devam ettirilen faşizminden mi korunsun?“ diye soran Beştaş, Süleyman Soylu’nun istifasını değerlendirerek bakanın istifasının yönetememe krizinin kanıtı olduğunu belirtti. Beştaş, „Bütün insanların hayatını sokağa çıkma yasağı ile tehlikeye atan bir İçişleri Bakanıyla karşı karşıyayız. İstifa etmeden önce sokağa çıkma yasağının Cumhurbaşkanı ile aldığını ve onunla birlikte kararı aldığını söylemişti. Dün ise bunun kendi sorumluluğunda olduğunu söyledi. Kendisiyle açıkça çelişen bir beyan içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Ne yaptı; kendisi Cumhurbaşkanını temize çekmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı da İçişleri Bakanını temize çekmeye çalışıyor, karşılıklı birbirini aklama yönetimine dönüşmüştür. Bütün bunlar onların krizi ve Türkiye’yi yönetemediklerini, iç çatışmaları ve iç çelişkilerinin git gide arttığını ortaya koymuştur.“ dedi. Soylu’nun istifasında bile iktidara laf getirmemeye çalışıldığını ancak bunun başarılamadığını dile getiren Beştaş, „Halk sağlığı darbe almaya devam ediyor. Bu yönetememe krizinin takipçisi olduğumuzu Türkiye halklarının böyle bir yönetimi hak etmediğini ısrarla söylemeye devam edeceğiz“ diye belirtti.