Anasayfa , Haberler , “İç güvenlik” yasasına karşı yürüyüş!

“İç güvenlik” yasasına karşı yürüyüş!

ist-23-02-15-kesk-guvenlik-paketi-yuruyusİstanbul: 23 Ocak akşam saatlerinde , KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, “iç güvenlik paketi”ni yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, “iç güvenlik paketi”ni protesto etmek amacıyla Şişli Cevahir önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Bir çok kurum ve kuruluşun da destek verdiği eylemde, “ İşçi, emekçi düşmanı AKP sıkı yönetim yasanı geri çek” pankartı açıldı. Emekçilerin fularlarını maske yaptığı yürüyüşte sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza” , “ Faşizme geçit vermeyeceğiz” , “ AKP, yasanı al başına çal” sloganları atıldı. AKP Şişli İlçe Binası’na yürümek isteyen emekçilerin polis tarafından durdurulması üzerine yürüyüş, Mecidiyeköy Meydanı’nda sonlandırıldı. Burada ortak basın metnini okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev, siyasi iktidarın zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlayıp sıkı yönetim uygulamalarını meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyerek, “İç güvenlik yasasını giderek derinleşen siyasi kaos ortamdan ve iktidarın uyguladığı baskıcı, otoriter ve saldırgan politikalardan bağımsız ele almak mümkün değildir” dedi.

Önümüzdeki dönemde arık sokağa çıkılmasını istemeyen siyasi iktidarın buna rağmen sokağa çıkmalar olduğu takdirde de en sert biçimde karşılık vereceğini bu yasa ile gösterdiğini belirten Özev, “bu yasa ile AKP iktidarına baskılarına boyun eğmeyen, toplumun bütün örgütlü mücadeleci kesimleri açıkça tehdit edilmekte, bilinçli bir şekilde hepimize gözdağı verilmek istenmektedir” diye konuştu. Benzer örneklerinin ancak, faşist, baskıcı ve otoriter rejimlerde görüldüğünü dile getiren Özev, “iç güvenlik yasası” nın toplumu, emek ve demokrasi güçlerini sindirmeyi ve baskı altına almayı hedeflediğini, faşizmin kurumsallaşması dışında bir hedefi olmadığını ifade ederek derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.