Anasayfa , Avrupa , Hannover’de Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

Hannover’de Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

HANNOVER |22.09.2017| ATİF’inde içinde yer aldığı Enternasyonal Liste /MLPD seçim çalışmaları, Hannover’de devam ediyor.

Hannover istasyon meydanında 21.09.2017 Günü saat 15’de başlayan miting, saat 17’de bitirildi.

Mitinge konuşmacı olarak MLPD’de Lisa katıldı.

MLPD, Kurtuluş Sosyalizm’de:

Gärtner, Alman burjuva hükümetinin, toplumu kutuplaştırdığını, yabancı düşmanlığını körüklediğini ve faşist parti ve gruplara el altından destek verdiğini Gärtner vurguladı.

Almanya’da yoksullaşmanın arttığının altını çizen Gärtner, gerçek çözümün ve kurtuluşun sosyalizmde olduğunu söyledi.

ATİF 129 a/b Maddelerinin Derhal Kaldırılmasını İstedi

ATİF-Hannover adına konuşan Yusuf KÖSE ise, Alman hükümetinin yabancılar politikasını ve ceza yasasının 129 a/b maddelerini eleştirdi. Söz konusu yasalar ile komünist ve devrimcilerin susturulmak istendiğini, çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Ayrıca Münih’de TKP/ML’li oldukları gerekçesiyle yargılanan ATİK üyelerinin, haksız tutuklama ve yargılama yapıldığını, devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını vurguladı. Bu konuda Alman devleti Türk devletinin istekleri doğrultusunda hareket ederek, burjuvazinin bütün ülkelerde komünist ve devrimcilere karşı ortak hareket ettiğini, buna karşı ise işçi sınıfı ve ezilen halkların birleşerek karşılık vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Ceza yasasının 129/ab maddelerinin derhal kaldırılmasını, tutuklanan devrimci ve komünistlerin derhal Salı verilmesi ve ırkçı-faşist NPD, AfD gibi parti ve örgütlerin yasaklanmasını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Braunschweig’de Burjuvazinin Komünistleri “terörist” Olarak Göstermesi Eleştirildi

21.09.2017 günü akşam saat 7-10 arası yapılan panelde, başta Alman burjuvazisi olmak üzere, burjuva devletlerin “teröre karşı mücadele” adı altında yürüttüklerin, devrimci ve komünistlere karşı yürütüldüğünü, bunun başında da işçi sınıfı ve ezilen halklar geldiği, bütün konuşmacılar tarafından dile getirildi.

Panele, MLPD, Rebbel’in yanında ATİK adına ise, eş genel Başkanı Süleyman Gürcan katıldı.

Burada da TKP/ML Münih yargılamaları sıkça dile geldi ve ceza yasasının 129 a/b maddelerinin komünist ve devrimcilere karşı kullanıldığı vurgulandı. Bu yasaların derhal kaldırılması ve tutklu bulunan TKP/ML, PKK ve DHKP-C tusaklarının derhal serbest bırakılması istendi.