Anasayfa , Avrupa , İbrahim Karatepe (Mazlum) son yolculuğuna uğurlandı

İbrahim Karatepe (Mazlum) son yolculuğuna uğurlandı

IMG_4884Yaşamının önemli bir bölümünü devrimci mücadele saflarında geçiren Mazlum yoldaş için, 20 yılı aşkın bir süredir yaşadığı ve mücadele yürüttüğü İsviçre`nin  Basel  kentinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Anma Törenine yüzlerce yoldaşı ve dostları katıldı.
Her yeni güne yeni ölüm haberleriyle uyanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında dünya halklarına kan kusturan emperyalist, kapitalist ve gerici sisitemlerin saldırıları ve katliamları sonucu binlerce insan yaşamını yitirmektedir. Her yeni ölüm haberi yüreğimizde derin yaralar bırakırken, diğer taraftan da, sınıf düşmanlarımıza karşı olan kinimizi derinleştirmektedir.
5 Ağustos günü geleneksel olarak yapılan ATİK tatil kampında iken, bir ziyaret sonrası yaşanan trafik kazasında 14 yaşındaki Ceren Ayfer Karatepe yaşamını yitirmiş, Cerenìn babası İbrahim Karatepe (Mazlum) ağır olmak üzere dört ATİK`li yaralanmıştı. Yaklaşık dört aylık yaşam mücadelesi, 12 Aralık günü sona erdi ve Mazlum aramızdan ayrıldı.

Ohne Titel17 Aralık günü Basel`de yapılan anma, Mazlum yoldaşın naaşının sloganlar ve alkışlar eşliğinde salona getirilmesinin ardından, devrim, demokrasi ve komünizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı.Mazlum`un yaşamından kısa görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterildi.“Mazlum yoldaş ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı anma töreninde,
İlk olarak Partizan adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada; “Devrimin fedekar emekçisi Mazlum yoldaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız.
Devrimci Mücadelenin fedakar emekçisi Mazlum yoldaş, 1980 öncesi gençlik yıllarında Komünist önder İbrahim Kaypakkaya düşüncesiyle tanışır ve kısa zaman içinde örgütlenir. 1980 Askeri faşist cunta sürecinde kısa bir dönem hapishane şüreci yaşar ve çıktıktan sonra Yunanistan’a gelmek zorunda kalır.
Partizancıların Mazlum’u Yunanistan’ın Makis’i dir artık.
Kısa süre içinde Yunanca’yı ana dili gibi konuşmaya başlar ve uzun bir dönem Partizan temsilciliğini yürütür. Yunanistan Komünist Partisi-YKP/ML li yoldaşlarımızın çok sevdiği Makis 90 li yıllara kadar burada kalır. Oradan Batı avrupa’ya çıkar ve İsviçre’ye gelip yerleşir.
Yunanistan’da geldiği gibi örgütlü mücadelesine kaldığı yerden devam eden yoldaşımız, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) kurucu üyeliği, daha sonra yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı, ATİK Genel Konsey üyeliği ve denetim kurulu üyeliği gibi bir çok demokratik alanda faaliyet yürüten Mazlum yoldaş, her anını mücadeleye adayarak yürümesini bilenlerdendi” vurgusu yapıldı.
Ohne Titel 4Daha sonra YKP/ML adına duygu dolu  bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada, Mazlum yoldaşın yaşam pratiğine vurgular yapılırken, mücadelesinin takipçisi olunacağı ve unutulmayacağı söylendi. Yine YKP/ML`den ve Mazlum yoldaşı yakından tanıyan, Grigori`nin gönderdiği mesaj da okundu.
ATİK adına yapılan konuşmada ise, ailesi ve yoldaşlarına başsağlığı dilenirken, demokrasi mücadelesinin kararlı, inançlı ve emektarı olan Mazlum yoldaşın ideallerine bağlı kalınacağı söylendi.
Anma töreninde daha sonra Neuchatel Demokratik Güçbirliği, İDHF, Avrupa Sürgünler Meclisi, MLKP ve Weil am Rhein Alevi Derneği adına konuşmalar yapıldı.

Cenazesi Türkiye`ye yollanan Mazlum  ( İbrahim Karatepe)  19 Aralık Cumartesi günü Saat 12.00 de Kepez Cemevinde yapılacak  Cenaze töreni sonrası,  Malatya Kürecik `e bağlı Güneşli köyünde toprağa verilecektir.