Home , Avrupa , HTİF ve Partizan kortejinin çoşku ve canlılığı 1 Mayıs`ta dikkat çekti !

HTİF ve Partizan kortejinin çoşku ve canlılığı 1 Mayıs`ta dikkat çekti !

Ohne Titel 2ROTTERDAM | 03-05-2015 | Geleneksel olarak Rotterdam 1 Mayıs komitesi (HTIF, MLKP, Rode Morgen, Komala, FedKom, Yeni Komünist Partisi) tarafından düzenlenen İşçi ve Emekçilerin mücadele, direniş ve dayanışma günü 1 Mayıs Hollanda’nın Rotterdam şehrinde diğer yerli ve göçmen kurumlarında katılımı ile çoşkuyla kutlandı.

Saat 19da başlayan yürüyüşden önce saygı duruşu yapılarak, çeşitli dillerde Enternasyonal marşı söylendi. Yürüyüşe geçen bine yakın kitle kortejinde HTİF ve Partizan korteji çoşku ve canlılığı ile kitleler üzerinde olumlu bir etki bırakmıştır. Yürüyüş boyunca HTİF görevlileri tarafından ATİK’e yönelik yapılan saldırı teşir edilmiş ve gündeme taşınmıştır. Aynı zamanda günün önem ve anlamına yönelik yapılman Hollandaca ajitasyon yapılararak yerli kitlelerin ektilenilmesi sağlanmıştır. İŞID çetelerinin Suriyenin İşterak köyünde Alevilere yönelik katliamını kınayan katliamı yürüyüş gündemine taşındı.

Yürüyüş sonrası kültürel mitingin yapılacağı alanda yapılan konuşmalarda Hollanda’da resmi tatil günü olmayan 1 Mayıs’ın tatil günü olması talebinin ortak mücadelesinin gerekliliği üzerine duran konuşmalarda bunun Hollanda çapında ortak mücadele gerekliliğini üzerinde durulurken, işçi ve emekçilerin Hollanda’da gün be gün gasp edilen hakları ve buna karşı örgütlü mücadele cağrısı yapıldı. Miting alanında yerlerini alan devrimci, demokrat, yurtsever ve ilericiler marşlar ve enteryasyonal ezgilerle alanda halay tutarak miting çoşkuyla sonuçlandırıldı.

Ohne Titel