Anasayfa , Haberler , Belediye Başkanı'na darptan suç duyurusu

Belediye Başkanı'na darptan suç duyurusu

İSTANBUL | 05 – 04 – 2010 | Esenyurt Belediyesi işçileri, kendilerine saldıran ve yaralanmalarına neden olan Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. İşçiler, darp raporlarını da ilgili makamlara iletti.

Esenyurt Belediyesinde örgütlendikleri için işten atılan ve 230 gündür direnişte olan işçiler, AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve belediye meclis üyelerinin saldırısını yargıya taşıdı.

Belediye-İş Sendikası üyeleri, dünkü saldırının ardından hastaneden darp raporu alarak Emniyete başvurdu. İşçiler, daha sonra belediye önünde yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı protesto etti. Açıklamaya, Emekli-Sen, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve UIDDER üyeleri de katıldı.

25 kişiyle saldırdılar

İşçilerden Alişan Abalay, saldırıyı şöyle anlattı: “Belediye Başkanı, 25 kişiyle birlikte bizim kaldırımda durmamızdan rahatsızlar. Bizim az olduğumuz bir sırada yanımıza geldiler, ‘Burada durmak yasak buradan gidin’ dediler. Biz de buranın kamuya açık bir yer olduğunu ifade ederek bekleyişimizi sürdüreceğimizi söyledik. Ardından Başkanın da aralarında olduğu grup bize saldırdı, tekme tokatlarla saldırdı. İbrahim Çelik ve Fatih Albayrak adlı işçi arkadaşlar saldırıda yaralandı, darp raporu aldı. Saldırı esnasında cep telefonuyla çekim yapan Evrensel Gazetesi muhabiri Sinan Ceviz’in telefonunu aldılar. İçindeki görüntüleri sildikten sonra polislere teslim ettiler.”

Başkan öç alıyor

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, belediye başkanının, gittiği her yerde tepkiyle karşılaşması nedeniyle işçilere saldırdığını söyledi. Gülüm, “229 gündür direnişlerini sürdüren ve yaşadıklarını Esenyurt halkına anlatan belediye işçilerinin bu tutumuna karşı Esenyurt Belediye Başkanı saldırganlaşarak, mevcut sorunu gözardı ederek, işçilerin direniş yerine gelerek bizzat kendisi önce el kol hareketleri yapmış, daha sonra yanındakilerle birlikte işçilere saldırmışlardır” dedi.

Belediye başkanının Esenyurt emekçi halkının direnişe gösterdiği duyarlılıktan adeta öç almak istediğini söyleyen Gülüm, saldırıların kendilerini yıldıramayacağını ve direnişe aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.(Atılım)