Home , Haberler , TKP/ML-YDK : PARİS’TE ÜÇ KÜRT YURTSEVER KADININ KATLEDİLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ

TKP/ML-YDK : PARİS’TE ÜÇ KÜRT YURTSEVER KADININ KATLEDİLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ

YDK | 10-01-2013 | Tkpml9 Ocak 2013 tarihinde Paris’in Gare Du Nord Caddesi üzerindeki, Kürdistan Enformasyon Bürosunda bulunan PKK’nın kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Saylemez  Türk devletinin eli kanlı katilleri tarafından katledildi. Başta PKK olmak üzere tüm Kürt halkına baş sağlığı diler, acılarını paylaşırız.

Bu infazların Türk devleti tarafından yapıldığı açıktır. Hiçbir yerde ve alanda Kürtlere yaşam hakkı tanımayan faşist Türk devleti, seri cinayetlerine yurtdışında yaşayan PKK’nın kadrolarını da eklemiş bulunuyor. Bu alçakça cinayette; PKK’nın kurucu kadrosu ve Oslo görüşmelerinde ulusal hareketi temsilen yer alan Sakine Cansız’ın ilk hedef olduğu açıktır. Mücadelesi, PKK’ya olan bağlılığı ve direnişiyle Kürt yurtsever kitlesi içinde oldukça sevilen ve saygı duyulan Sakine Cansız, Kürt ulusal mücadelesi tarihine adı altın harflerle yazılacaktır.

AKP hükümetinin bilgisi dahilinde işlenen bu cinayetle faşist Türk devleti, ulusal harekete ‘ya dediğimizi yaparsınız ya da sizi her yerde katlederiz’ mesajı vermek istemiştir. Faşist Türk devletinin yurtdışında işlediği bu cinayet ilk değildir. 1980’lerin başından bu yana bir çok devrimci ve yurtsever yurtdışında faşist Türk devleti tarafından katledildi. Partimiz militanlarından Katip Saltan 1981 yılında Almanya’nın Aachen şehrinde, Nubar Yalım ise 1982 yılında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde katledildiklerinde de Faşist Türk devleti partimiz şahsında Tüm devrimci ve yurtseverlere bu cinayetlerle mesaj vermek istemişti. Ancak nafile; Türk devleti ne Kürt ulusal mücadelesini ne sınıf mücadelesini bitirmeye gücü yetmemiştir/yetmeyecektir de.

Cinayet sonrası AKP Hükümetinin sözcülerinden Hüseyin Çelik alelacele basının karşısına geçip ‘’infazlar PKK’nın işine benziyor’’ açıklaması dahi katliamın Türk devleti tarafından yapıldığının açık delilidir. Oldukça erken bir zamanlama ve gayet ‘iyi’ seçilmiş cümlelerle basın açıklaması yapan Hüseyin Çelik ve onun temsil ettiği hükümet bu cinayetin sorumluğu altında ezilecektir. Türk devletinin ‘’demokrasi’’, ‘’açılım’’ ve son olarak ‘’barış’’ görüşmeleri adıyla başlattığı yeni dönemin bir tasfiye ve yok etme hareketi olduğu açıktır. Faşist diktatörlük Kürt ulusuna hiçbir zaman dost olmadı/ olamazda. Kürtlerin kendi kaderleri kendi ellerindedir. Otuz yıllık kahramanca direniş ve binlerce şehit Kürt ulusal kurtuluş mücadelesinin şimdiye kadarki güvencesi oldu. Bu, bundan sonra da böyle ilerleyecektir. ‘’Barış’’ vb. söylemler Türk devletinin yalan üzerine kurduğu bir aldatmacadır. Kürt ulusu  hiçbir zaman bu yalana kanmayacaktır.

Çeşitli milliyet ve azınlıklardan halkımız ortak mücadeleyle bu faşist düzeni yıkıp kendi iktidarları olan Demokratik Halk iktidarını er ya da geç kuracak ve Kürtler ancak o zaman özgürleşecektir.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Saylemez  ölümsüzdür.

Bu Katliamın Hesabını Er Ya Da Geç Faşist Türk Devletinden Soracağız

Yaşasın Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı

10 Ocak 2013 TKP/ML -YDK Türkiye Komünist Partisi Marksist/Leninist -Yurtdışı Komitesi