Home , Avrupa , Hollanda’da Vroom & Dreesman Dağıtım Merkezi İşçileri Grevde!

Hollanda’da Vroom & Dreesman Dağıtım Merkezi İşçileri Grevde!

V-D iscileri grevdeGRONINGEN | 19 – 08 – 2013 | Hollanda’nın Groningen eyaleti Aduard şehrinde Vroom&Dreesman alışveriş mağazasının dağıtım merkezi  işçileri Pazartesi 19 Ağustos tarihinde greve başladılar.  Depo dağılım merkezi 2014 yılında kapatılacağını bilen işçiler, V&D yönetiminin önerdiği tazminatı kabül etmeyerek iş bırakı grev başlattılar.

FNV Bondgenoten sendikası V&D’nın kullanmış olduğu tazmınat modelinin eski yasaya gore yapıldığı ve bundan dolayı çok daha düşük olduğunu belirtirken, tazminat hesaplamalarınıng yeni yasaya gore yapılmasını talep edeceklerinin altını çizmiştir.

FNV Bondgenoten sendikası V&D’nın krizi bahane göstererek hem depoyu kapatması ve bilinçli olarak eski uygulamayı kullanarak tazminatları düşürmek istediğinin altını çizdi.

Dağıtım merkezinin kapatılışıyla Aduard’da 109 işçi işini kaybetmekte. V&D’nin Nieuwegein şehrinde bulunan işçiler eğer yönetim bu şekilde devam ederse kendilerininde dayanışma amaçlı greve gideçeklerini FNV Bondgenoten sendikası aracılığıyla açıkladılar.

V&D şu an grevi taşeron firmalar aracılığıyla esnek işçileri işe çağırarak grevi kırmaya çalıştığını fakat grevde olan işçi sayısının daha etken ve ağır bastığını bildiren sendika sözcüsü gerev ve akabinde olası görüşmelerde ısrarcı olacaklarını söyledi. (NOS)

Fotoğraflar  Rienk Kamer

V-D dagitim deposu