Anasayfa , Haberler , Hollanda’da Kürt Kültür Şöleni

Hollanda’da Kürt Kültür Şöleni

HABER MERKEZİ|26.09.2021| Kürt Kültür Şöleni’ne bu yıl Hollanda Demokratik Kürt Toplum Konseyi (DEM-NED) ev sahipliği yaptı. Landgraaf kentinde düzenlenen şölene sabah saatlerinde Avrupa’nın onlarca kentinden insanlar, otobüsler veya özel araçları ile gelerek katıldı.

Festival, 2020 yılında Covid-19 salgını çerçevesindeki kısıtlamalar nedeniyle gerçekleşmemişti. Şölen alanına aşı kartı olanlar ve Covid-19 testi yapanlar alındı. Şölene Partizan, ATİK, MLKP, MKP ve MLPD gibi Avrupa ve Türkiyeli çok sayıda devrimci örgütün katılımı gözlendi.

Alanda kitap, gazete, dergi, yeme-içme stantlarının yanısıra kültürel faaliyet yürüten bir çok kurumun standı gözlendi. Alan Abdullah Öcalan, PKK, YPG, YPJ bayraklarıyla donatıldı.

Açılış konuşmasını yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, tüm dünyaya “Kürt halkının duruşunu” gösterdiklerini belirtirken, “Sinan Dersim şahsında tüm şehitleri” andı.

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ise Türk devletinin imha ve işgal konseptinin boşa çıkarılacağını vurguladı.
Göksungur, “Kürtler bugün burada kültürüne sahip çıkarken, aynı zamanda ihanet çizgisine karşı özgürlük çizgisini esas alıyor” dedi.
“Bugün imha konseptinin parçası olan” NATO, ABD ve Avrupa ülkelerine seslenen Göksungur, “Kürtler, Kürdistan ve dostlarından korkmayın. Korkmanız gereken tek şey Kürtlerin yerle yeksan ettiği DAİŞ zihniyetidir, kapitalist sistemdir. Kürtler demokratik meşru mücadelesini sonuna kadar verecektir” dedi.

Şölenin zengin bir kültür ve sanat programı var. Yelda Ebasi, Çoman Reşid, Hozan Canê, Şivan Perwer, Hozan Diyar ve Nanobeat eserleriyle şölene katılırken, çok sayıda mesaj gönderildi ve konuşmalar yapıldı.