Home , Haberler , Hollanda’da Kürt Tutsaklar İçin Eylem Haftası

Hollanda’da Kürt Tutsaklar İçin Eylem Haftası

HOLLANDA|05.01.2022| Radikal Dayanışma (Radical Solidarity) Hollanda’da tutuklu bulunan 4 Kürt genci için eylem haftası ilan etti. Geçtiğimiz yıl aralık ayının başında, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı OPCW binasında gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınan 44 kişiden dördünün tutukluluğu hala sürüyor. 4 tutsağın özgürlüğü için başlatılan eylem haftasında, OPCW’nin kimyasal silah kullanımını araştırması da talep ediliyor.

Çeşitli antifaşist, antikapitalist kurumların ve hareketlerin oluşturduğu bir dayanışma ağı olan Radikal Dayanışma 2 ocak tarihinde herkesi eylemlere katılma çağrısı yaptı. 9 ocak tarihine kadar pankart çalışmaları, tutsaklara mektup yazma buluşmaları, hashtag kampanyası, afiş ve yazılamalar, sokak eylemleri ile hareket içinde kalacaklarını belirten Radikal Dayanışma 7 ocak tarihinde merkezi eylem gerçekleştirecek.

Hollanda devleti kimyasal silah kullanımına karşı sessiz kalırken, buna karşı eylem hakkını kullananları hapsetmesini saçmalık olarak adlandıran Radikal Dayanışma 23 şubat tarihinde 4 tutsak için gerçekleşek olan mahkeme günü de eylem yapacak.