Home , Avrupa , Hamburg`da 3 Kızıl Karanfil Anıldı

Hamburg`da 3 Kızıl Karanfil Anıldı

Ohne Titel 2HAMBURG-03-11-2014-  3 Kızıl Karanfil Aydın Yıldırım (Orhan),Barış Arslan (Hakan) ve Yurdal Yıldırım (Muharrem) yoldaşlar 01 Kasım günü bir etkinlikle anıldılar. Aynı zamanda Barış Arslan yoldaşın 15. ölümsüzlük yılında Hamburg’ta düzenlenen ve ATİFve ADHK’nın desteklediği AKD Karabalı Köyü Derneği’nde yapılan bir etkinlikle anılan yoldaşlar için yapılan anmaya onlarca kişi katıldı. Anma etkinliği geçmişten günümüze devrim, sosyalizm ve demokrasi mücadelemizde ve 3 Kızıl Karanfilimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gece, tertip komitesinin günün anlam ve önemine ilişkin yapılan açılış konuşması ile devam etti.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlikte zaman zaman duygulu anlarda yaşandı. Şehit ailelerinden Barış Arslan (Hakan ) Yoldaşın Babasının konuşmasında mücadelede dünden bugüne kadar verilen şehitleri andı. Baba, Barış yoldaşın ardılları olarak yoldaşlarının ve Partisinin mücadelede Barış yoldaşı unutturmayacağını intikamını faşist devletten alacağını ve bir gün mutlaka savaştığı dağlarda o kızıl bayrağı dikeceğine inandığını vurguladı.

Şehit ailesinin konuşmasından sonra Yeni Kadın Korosu güzel eserler ve marşlarla geceye destek sundu.

Devamında Karabalı Köyü’nden bir arkadaşın geceye ve sürece yönelik duygu ve düşüncelerini aktarması ile devam etti. Anma Etkinliğine ATİFve ADHK da mesajlarını sundu. Partizan adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmada Partinin bir savaş partisi olarak var olduğu ve bu dava uğruna başta parti kurucusu ve kuramcısı Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya olmak üzere, 4 Genel Sekreterini ve yüzlerce değerli kadro ve militanın tereddütsüzce bu büyük dava uğruna Şehit düştüğü söylendi. Ayrıca konuşmada “Şehitlerimizin devrettiği dava ve bayraklarının daha ileri noktalara taşınacağından kimsenin şüphesi olmasın” denilerek konuşma 3 Kızıl Karanfil şahsında bütün parti ve devrim şehitleri anılarak bitirildi. Anma etkinliğinde Grup La Liberta sahne aldı. Grup La Lıberta‘nın güzel ezgileri ve marşları da büyük beğeni topladı.

Şehit ailesi Yurdal Yıldırım (Muharrem) yoldaşın ablası da bir konuşma yaparak kendisinin sadece Muharrem yoldaşın ablası olmadığını aynı zamanda Aydın Yıldırım ve Barış Arslan şahsında devrim uğruna şehit düşenlerin de ablası olduğunu söyledi. “Devrim şehitlerini unutmayacağız unutturmayacağız, devrim şehitleri ölümsüzdür” diyerek alkışlar eşliğinde sözlerini noktaladı. Kapanış konuşması için gece tertip komitesi sahneye davet edildi. Kapanış konuşmasının ardından da etkinlik sona erdi.