Anasayfa , Avrupa , Hollanda'da Korsan Yürüyüş ve Oturma Eylemi

Hollanda'da Korsan Yürüyüş ve Oturma Eylemi

DEN HAAG | 15 – 05 – 2011 | Türkiye Kürdistan’ında 12 gerillanın ve Dersim’de MK üyesi Sefagül Keskin başta olmak üzere 5 TKP/ML-TİKKO gerillasının öldürülmesini kınayan kalabalık bir grup, Den Haag’ta korsan yürüyüş yaptı.

Türkiye devletinin Kürt halkı özgülünde yürüttüğü askeri operasyonları protesto etmek için 150 kişilik kitle, Schilderswijk semtinde biraraya gelerek, sessiz bir şekilde korsan yürüyüşe geçti.

Den Haag şehrinin Türkiye’li göçmenlerin ve kıraathanelerinin yoğun olduğu işlek semterinden Schilderswijk’de toplanan grubun pankartlar ve bayraklar da taşıdıkları gözlemlendi.

Şırnak Uludere’de 2 gün süren çatışmada şehit düşen 12 HPG gerillası’nın ve Dersim’de göçük sonucu şehit düşen Sefagül Kesgin, Nurşen Aslan,Gülizar Özkan, Fatma Acar ve Derya Aras’ın anısına düzenlenen sessiz yürüyüşe müdahale etmede zorluk çektiği gözlemlenen polis, konvoylar halinde yürüyüşü seyretmekle yetinmek zorunda kaldı.

Yarım saatlik yürüyüşün ardından kısa bir oturma eylemi gerçekleştiren eylemciler, alkışlar ve “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Şehit Namırın”, “Kürdistan Faşisme Mezar Olacak” sloganları atarak dağıldı.