Home , Avrupa , HOLLANDA PARLEMENTOSU DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNA TÜRKİYEDE UYGULANAN POLİS ŞİDDETİYLE İLGİLİ DOSYA SUNULDU!

HOLLANDA PARLEMENTOSU DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNA TÜRKİYEDE UYGULANAN POLİS ŞİDDETİYLE İLGİLİ DOSYA SUNULDU!

Dosya Kapagi fotoLa Hey | 19 – 06 – 2013| 31 Mayıs Gezi Parkına ve Taksimden kıvılcımını alıp Türkiyenin her köşesine yayılan direnişe karşı devlet kolluk güçlerinin direnişi basdırmak için uyguladığı pervasız şiddete yönelik ve AKP RTE hükümetinin tutumunu teşhir eden ve kınamaya çağıran geniş bir dosya Hollanda Demokratik Güçlerbirliği Platormu adına Hollanda parlementosunun Dışişleri komisyonuna sunuldu.

Demokratik Güçlerbirliği Platformu altında HTIF-VEKSAV- FEDKOM, HAKDER, DİDF, DEMOKRAT ERMENİ DERNEKLERİ-  İmzasını taşıyan dosyanın sunumunu Platform adına bir temsilci yapmıştır. Dosyada Türk Tabibler Birliğinin yaralılar hakkındaki raporu üzerine durulurken, Taksim ve Türkiyeye yayılan cevrecilikten cıkıp sistem karşıtı bir direniş halini alan bu hareketin Türkiye halkarının üzerindeki baskının yoğunlaşmasını ve devletin pervasız saldırılarının gün be gün arttığı vurgulanmıştır.

Sunumda komisyona dahil tüm politik partilerin sunuma katılmaları dikkat çekmiştir. Sunumda bulunan partiler; Sosyalist parti (SP), Demokratik Hiristiyanlar (CDA), Yeşil Sol (Groen Links), Hayvan Hakları Koruma Partisi (PvdD), Demokrat Liberaller (D66).  Komisyon başkanı bu gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini belirterek ve dosya incelendikten sonra bu konuya ilişkin hükümet sorumlularıyla konunun ele alınacağını vurguladı. Sunumdan sonra politik parti sözcüleriyle konuşma olanağı yaratılarak dosya ve Türkiyedeki son durumu daha geniş anlatma olanağı olmuştur.

Aynı zamanda dosya sunumu televizyona çekim yapılarak konuya daha geniş kamuoyu yaratılmıştır.