Home , Haberler , HKO gerillaları Dersim’de baraj şantiyesini bastı

HKO gerillaları Dersim’de baraj şantiyesini bastı

DERSİM | 07 – 09 – 2010| Dersim’de doğayı parça parça yok edecek olan Hidroelektrik Santrali inşaatını basıp, idari binasını ateşe vermek isteyen Maoist Komünist Partisi-Halk Kurtuluş Ordusu (MKP HKO) gerilları ile şantiyenin güvenliğini alan askerler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir uzman cavuş ölürken gerillalar ise kayıp vermeden geri çekildi.

Dersim’de merkez Dinar Deresi Mevkii’nde özel bir şirkete ait Hidroelektrik santrali şantiyesine dün saat 21.00 sıralarında HKO gerilları tarafından baskın düzenlendi. Dersim’de doğayı yok edecek santrallerin yapımını durdurmak isteyen gerillalar ile şantiyen güvenliğini alan Askerler arasında çatışma yaşandı. Gerillaların hidroelektirel şantiyeyi ateş vermek istediği sırada gerillaya pusu kuran askerler ile çatışma çıktı.

Yaşanan çatışmada ilk belirlemelere göre Uzman Çavuş Bilal Gülcan ölürken, gerillalar ise kayıp vermeden geri çekildi. Gece çatışma bölgesine Sikorsky helikopterlerle özel harekat timleri indirildi. Çiçekli Mevkii’ndeki Zerguvat Ormanları kesiminde gerillara karşı hava destekli saldırılar sürdürülüyor.(HG)