Home , Haberler , Hindistan’da köylülerin direnişinden korkan hükümet interneti kesti

Hindistan’da köylülerin direnişinden korkan hükümet interneti kesti

Hindistan | 30.01.2021 | Hindistan’da Yeni Delhi yakınlarındaki direnişçi köylülerin kurduğu kampların bazılarına polis saldırırken, kent çevresinde mobil internet kesildi.

Hindistan’da hükümetin büyük özel gıda firmalarının çıkarları uğuruna çıkarttığı yasalara karşı on binlerce köylü, başkentin çevresindeki protesto bölgelerinde iki aydan fazla bir süredir kamp kurmuştu.

Şehrin kuzey eteklerindeki Singhu Köyü yakınlarındaki ana protesto alanına protestoların merkezindeki iki eyaletten biri olan Haryana’dan yüzlerce traktör ulaşırken, bölgedeki polis yığınağı da arttı.

Hükümet interneti kesti

Hindistan İçişleri Bakanlığı, Cumartesi günü, Yeni Delhi’nin eteklerinde protestoların gerçekleştiği üç yerde internet hizmetlerinin saat 23.00’e kadar askıya alındığını söyledi.

Köylü sendikaları ve hükümet arasında yapılan on bir tur görüşme sonuçsuz kaldı. Hükümet yasaları 18 ay süreyle askıya almayı teklif etti ancak köylüler protestolarını yasalar tamamen yürürlükten kaldırılmadan sona erdirmeyeceklerini vurguluyor.

Geçen hafta Salı günü Cumhuriyet Bayramı yıldönümünde planlanan bir traktör geçit törenine polis saldırmıştı. O saldırıdan bu yana sağcı gruplar ve polis düzenli olarak çiftçilere yönelik saldırılar düzenliyor.

Öte yandan Delhi yakınlarındaki kamplardan bazıları polis tarafından toplandı.