Anasayfa , ATİK , Hindistan Polisi Tarafından Kaçırılan Dr. Saibaba Derhal Serbest Bırakılsın!

Hindistan Polisi Tarafından Kaçırılan Dr. Saibaba Derhal Serbest Bırakılsın!

ATIK LOGOATİK | 10-05-2014 | 9 Mayıs 2014 tarihinde Hindistan kolluk güçleri tarafından kaçırılan G.N. Saibaba, kapitalist-emperyalist sisteme ve Hindistan’daki temsilcilerine karşı direnişiyle tanınan saygıdeğer bir aktivist ve aydındır. Kendisi Kaşmir’den Tamil Nadu ve Nagaland’a kadar halkların mücadelesinde önemli rol almış ve Adivasis, Dalitler gibi ezilen yerel halkların hak alma mücadelesinde önemli görevler üstlenmiştir.

9 Mayıs 2014 tarihinden Mharashtra sivil polisi tarafından Delhi Üniversitesi Daulat Ram Kolejinden Dr. GN Saibaba’yi kaçırmıştır. Dr. Saibaba tekerlekli sandalyededir, kaçırılırken gözleri bağlanmış ve bir araca bindirilmiştir. Kontra bir tarz ve yöntemle kaçırılan Dr. Saibaba’nın hayatı tehlikededir.

Üniversite alanından gizlice kaçırılan Dr. Saibaba’yı Maharashtrada bulunan Gadricholi’ye uçakla götürülmüştür. Ailesinden kimse haberdar edilmemişken, Saibaba götürüldüğü havaalanından ailesine telefon ederek kısaca nerede olduğunu ve nereye götürüldüğünü bildirebilmiştir. Kendisinden alınan tek haber bu olmuştur.  Bu kaçırılmanın Maharashtra polisi tarafından uydurulmuş suçlamalarla alakalı kontra tarzı bir yöntemle gözaltına alınan Saibaba, yaklaşık bir yıldır polis tarafından tahdit edilirken daha önce polisin kaçırma teşebbüslerini boşa çıkarabilmiştir.  Devlet kolluk güçleri 12 Eylül 2013 ve Ocak 2014 tarihlerinde evine baskınlar düzenlemiş ve tehdit etmişlerdir.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünde kontra vari kaçırma, baskınlar ve tehdit, egemenler cephesinde mevcut sistemi ve çıkarlarını korumak için muhalif demokrat ve ilerici güçlere uyguladığı baskı ve yıldırma politikalarında sınır tanımadıklarının tekrar bir örneğidir. Saibaba’nın kaçırılması Hindistan halklarının mücadelesini bastırmaya ve sindirmeye yöneliktir. Yakın geçmişte ‘Yeşil Av Operasyonu’ vb operasyonlarla ülkede her türlü muhalif kesime yönelmiş olan egemenler, Hindistan işçi ve emekçilerinin sömürü ve zulme karşı direnişlerinde öne çıkan aktivist, aydınları kaçırıp katlederek mücadeleyi bastırmak istemektedir. Eş-sekreteri olduğu Devrimci Demokrat Cephe uluslar arası kamuoyuna Dr. Saibaba’nın kaçırıldığına dair açıklama yaparak kaçırılmanın protesto edilerek Saibaba’yı sahiplenmeye çağırmıştır.

Bizler ATİK olarak, Saibaba’nın kaçırılmasını kınıyor, derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Tüm demokratik, ilerici, devrimci, birey ve kurumları bu keyfi kontra vari kaçırılmayı kınamaya ve aşağıda belirtilen dış işleri bakanlığına kınama açıklamaları göndermeye, Hindistan elçilik ve konsolosluk önlerinde protestolar yapmaya çağırıyoruz.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı:

Sn. Salman Khurshid

Eam@mea.gov.in

Dr. SAİBABA DERHAL SERBEST BIRAKILMALI!

YAŞASIN ENTERNASYONAL DAYANIŞMA!

 

ATİK- ENTERNASYONAL İLİŞKİLER KOMİTESİ 

TR ATİK Saibaba Bildirisi Mayıs 2014 son hali