Anasayfa , Avrupa , Hildesheim’de açlık grevine destek eylemi gerçekleşti

Hildesheim’de açlık grevine destek eylemi gerçekleşti

 

HILDESHEIM|02.02.2019|Faşist TC Devleti tarafından PKK önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in başlattığı 87. günde açlık grevine Avrupa’dan destek çığ gibi büyüyor. Tecriti ve izolasyonu kırmak amacıyla Leyla Güven’in başlattığı “Tecriti Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim” şiarıyla gerçekleşen Strasbourg’daki açlık grevi direnişi eylemcilerinden 48.gününde KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un sağlık durumu kötüleşirken, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve durumu ciddiyetini koruyor . 74. gündür açlık grevinde olan HDP’li Nasır Yağız, dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak, Hewlêr’deki Pal hastanesine kaldırıldı.

Almanya’nın bir çok şehrinde açlık grevindekilere destek eylemleri sürüyor Hildesheim ve Hannover kentinde, 3 günlük uzun yürüyüş gerçekleşecek . Bugün Hildesheim tren istasyonu önünde başlayan yürüyüşe ATİF-Hannover ve Hildesheim taraftarları yürüyüşe katılım olarak destek verdiler .

Yürüyüşte ATİF-Hannover adına yapılan konuşmada
Faşist Türk devletinin zindanlarındaki insanlık dışı koşulları,tecrit ve işkenceleri; Leyla Güven’in taleplerinin Avrupa kamuoyuna taşımamız gerektiğini ve Strasbourg’da yapılan açlık grevleri ile dayanışma içinde olmaya devam edecekleri dile getirildi.