Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da Tiyatro Turnesinin İlk Durağı Innsbruck Oldu

Avusturya’da Tiyatro Turnesinin İlk Durağı Innsbruck Oldu

INNSBRUCK | 26.10.2018| Laz Marx Tiyatro Turnesi Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde başladı.

Yaklaşık bir aydır çalışmaları sürdürülen Tiyatro Turnesi Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde başladı. Avusturyadaki ATİK taraftarlarının örgütlediği turne, Avusturya’nın dört şehrinde sahne alacak. Bugün (cuma) Viyana’da, Cumartesi Linz’de ve Pazar Voralberg’de sahne alacak.

https://www.facebook.com/viyana.vtid.9/videos/302663277235264/

Yaklaşık bir aydır çalışmaları sürdürülen Tiyatro turnesi Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde başladı. Avusturya’da ki ATİK üyelerinin örgütlediği turne, Avusturya’nın dört Şehrinde sahne alacak.

Konuya dair etkinliği düzenleyen Komite’nin düşüncelerine başvurduk: “Avusturya işçi ve emekçilere, göçmenlere saldırılar faşist partinin iktidara gelmesi ile yoğunlaştığı bir süreç yaşıyoruz. Bu saldırılara göğüs germemizin yegane koşulu başta işçi sınıfı içinde olmaktan, göçmenler içinde örgütlenmekten geçmektedir. Özellikle Avusturya’daki DKÖ ile ortak mücadele alanları yaratmak bunun başında gelmektedir. Bundandırki Ocak 2019 da yapılacak işçi Odaları (AK) seçimlerine Tirol Bölgesinde bulunan DKÖ, Alevi dernekleri, yurtseverler ve Avusturyalı Marxist ve demokratik kesimlerle seçimleri KOMİNTERN çatısı altımda gireceğiz. Bu seçimlerin ön koşulu olan 300 işçinin destek imzaları bu etkinliklerimizde toplamaktayız.”